Kuka meillä sisustaa/Haaste
Hei vaan kaikki! Sain tämän hauskan haasteen Viiviltä. Kiitos 
Tarkoitus on, että vastataan näihin 7 kysymykseen ja aiheena tietysti sisustaminen. Tällä kertaa kerrotaan, että kuka se onkaan oman kodin luomisen takana ;) 
Kaikki kuvat ovat ns. vanhoja kuvia meiltä, vuosien varrelta. 

1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Kyllä osallistuu. Meillä on kotona sellainen tilanne, että me molemmat olemme vastuussa kodin sisustamisesta. Anssilta tulee paljon hyviä ideoita ja ratkaisuja kotiin, sisustus -ja remontointi-ideoita.

2. Jos vastasit ei, toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

Vastasin kyllä, mutta selvennän vielä sen verran, että olen hyvin tyytyväinen Anssin panokseen, sillä luotan täysin hänen valintoihin ja tiedän, että hän osaa yksin tehdä upeita kokonaisuuksia yksittäisten hankinnoiden lisäksi :)

 3.  Eroaako makunne toisistaan?

Meillä on juurikin se sama maku. Tämä tietysti on se syy siihen, että pystymme molemmat osallistumaan kodin laittamiseen. Anssilla on ehkä "miehisempiä" näkökulmia tietenkin, esim. ajatukset "viihdehuoneessa" ovat uuden baarikaapin suunnittelemisesta, tai että hänen mielestään pitäisi saada vanha jukeboksi. Hehe en kyllä pistä vastaan näille ideoille, mutta minä taas mietin enemmän teemaan sopivia verhoja, tai tyynyjä :)

 4. Riitelettekö sisustusratkaisuista?

Tätä ei ole vielä koskaan tapahtunut. Kop kop, koputan puuta. 
Pienet kinat ovat syntyneet niin, että aarremarkkinoilla tartumme samaan esineeseen ja väittelemme siitä kumpi sen oikeasti huomasi ensin. Eihän siinä ole mitään järkeä, sillä sehän vain vahvistaa, että tämä löyty oli meille tarkoitettu :)


5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä vai erikseen?

Teemme paljon hankintoja yhdessä, sillä käymmehän me yhdessä etsimässä näitä aarteita. 

Hankintoja tulee myös tehtyä yksinkin, jos toinen ei ole päässyt mukaan. 

Hankintoihin vaikuttaa tietysti se, että pyrimme kovasti siihen, että mitään ei osteta uutena; kaikki on vintagea ja vanhaa, taikka käytettyä. Tämä selvästikin rajoittaa osto mhdollisuuksia :)

6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Kompromisseja tehdään enemmänkin konkreettisten syiden vuoksi, eikä meidän takia. Sisutamiseen ja sen mahdollisuuksiin vaikuttaa enemmänkin rahatilanne tai tilanpuute :)

Minulla on tapana vaihdella kodin järjestystä usein ja tässä toivoisin enemmän apua, siis sitä mies voimaa huonekalujen siirtelyyn. Usein laiskuus valtaa Anssin ja minä päädyn itse siirtelemään huonekaluja niin, että laitan pyyhkeitä tai mattoja huonekalujen alle ja siirtelen niitä niin. Toimii, mutta ehkä tähän voisin haluta sitä joustoa ;) 

Anssin saattaa seurata tilannetta vierestä ja osallistuu heittelemälle ideoita ilmaan. 

7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/toisenlaiseksi?

Hehe! No, mitenkä tämän sanoisi. Ennen meidän seurustelua Anssin koti oli hyvin simppeli, sinkkumiehen boxi niin sanotusti. Ei täysin toivoton, mutta uskon, että ilo ja inspiraatio hänelle syntyi vasta meidän seurustelun alettua ja kun muutimme yhteen. 
Huomasin kyllä heti, että tätä miestä kiinnostaa kodin laitto ja olin niin positiivisesti yllättynyt, että tyylitajumme natsasivat yhteen. Oli niin ihana huomata, että myös häneltä löytyi sitä arvostusta vanhoille tavaroille. <3


Näin siis meillä. Mitenkäs teillä? 

Oikein aurinkoista sunnuntaita kaikille!!