Lasten Vellamo, Merikeskus Vellamo

Viime sunnuntaina kävimme Merikeskus Vellamossa lasten tapahtumassa, Lasten Vellamo. Sain pari lippua museoon ja toiveena oli pieni yhteistyökuvio jonka blogikamu Sanna järjesti. Päätimme lähteä koko perheen voimin, sekä ystäväni lapsineen lähti myös tutustumaan Lasten Vellamoon. 

Karhulan lasi näyttelyssä vierailua olinkin jo odottanut. Tykkäsin kovasti ja bongasin monia samoja aarteita mitä itsekkin olemme keräilleet kotiimme.

Merikeskus Vellamo on ainu ollut yksi lempi paikoistani. Kotkalaiset saavat olla kyllä ylpeitä tästä paikasta. Oikeasti.

Vuonna 2008 aloitin työt Vellamossa museokaupan puolella ja myös englanninkielisenä museo-oppaana. Tykkäsin kovasti ajastani museolla ja siitä on jäänyt lämpimät muistot.  

Sunnuntaina Vellamossa oli lapsille suunniteltu päivä, pientä hauskaa marraskuun sateisille päiville. Lapset saivat pukeutua naamiaisasuihin tai heillä oli mahdollisuus lainata museon naamiaisasuja. Aika hauska idea. 

Venehallissa oli myös askartelupiste ja lapset askartelivat taikurinhattuja.

Auditoriassa oli taikurin näytös ja jono sinne kasvoikin yllättävän pitkäksi. Olimme lapsineen jonossa pitkän ajan ja juuri ovella, meille ilmoitettiin, että näytös on nyt täynnä. Monet vanhemmat antoivat paikkansa jonottaville lapsille, mutta emme viitsineet lähettää omia lapsia yksinään näytökseen sillä se oli 40 minuutin mittainen. Voi sitä pettymyksen määrää. Monet kymmenet lapset jäivät oven ulkopuolelle. Täytyy myöntää, että olin itsekin hyvin pettynyt, että emme päässeet näytökseen. Siitä sitten suuntasimme kahville ja kaakaolle, siinä toivossa, että saisimme pettymyksen karistettua pois.

Kahvien jälkeen kiersimme vielä merimuseon ja pian lapsetkin unohtivat taikurin. Museon näyttelytilat ovat ajatuksella rakennettuja ja tykkään erityisesti siitä miten hyvin lapset on huomioitu. Näyttelyissä on paljon puuhasteltavaa ja tutkittavaa.  

Edvinkin löysi paljon katseltavaa.

Tilat on hienosti huomioitu myös rattailla tai pyörätuoleilla liikkuville. Tiesithän, että alle 18-vuotiaat pääsevät museoon maksutta. Hieno ajatus ja uskon, että monet lapsiperheet ovatkin tästä hyvin iloisia. Voit viettää vaikka koko päivän museossa kulttuurin parissa ja lapset, kuten aikuisetkin, voivat oppia paljon uutta.  Mekin käymme muutaman vuoden välein museossa. Lapsille on kiva opettaa, että myös museossa käyminen voi olla hauskaa :)

Käy kukkaamassa täällä kuvia kun teimme merimatkan museolle meidän veneellä muutama kesä sitten. Tiutisesta on helppo matkata(jopa helpompaa kuin autolla)Vellamoon. 

Tällainen oli siis meidän sunnuntai. Miten sinä vietät sateiset sunnuntait? Oletko käynyt Vellamossa? Miksi tai miksi et... :) Me taidetaan lähteä nyt pihalle vähän lumihommiin, nyt kun tuolla on vielä niin valkoisen valoisaa. Mukavaa viikkoa!!