Sellainen "Down to Earth" rento odottaja

Hei vaan!

Tänään aiheena on vauvanvaatteet ja vauvanhuone. Mutta ensin tunnustan minkälainen odottaja oikein olen. Kuvailisin itseäni hyvin rennoksi ja ns. "down to earth" odottajaksi. Raskaus meille on ollut erittäin toivottua jo pitkään ja luulen että ehkä 4 vuotta sitten olisinkin ollut sellainen äänekäs kiljuva hehkuttaja.

Vaikka raskauteni on sujunut kuin oppikirjan mukaan(unohtaen 24viikon pahoinvoinnit)olen ollut varautunut pitkään. Olemme iloinneet ja hehkuttaneet raskautta perheen ja ystävien kesken, mutta silti ehkä hieman varovasti.

Minulta on kysytty, "Etkö ole ihan onnesta sekaisin?" Ja kyllä. Olenhan minä. Rennosti onnesta sekaisin.

Olen aika rationaalinen persoona muutenkin ja tykkään, että asiat tehdään tietyllä tavalla. mutta samalla olen hyvin rauhallinen ja koen, että "kyllä kaikki asiat aina järjestyvät" asenne on kuitenkin se paras asenne.

Juuri tämän vuoksi meillä valmistelut on aloitettu jo hyvissä ajoin.

Kaikki tarvittava on jo hankittu. Aloitin vauvanvaatteiden järjestelyn pikkupojan huoneessa. Järejestin vaatteet koottain helpottaakseni asioista. Muutama viikko sitten kunnostin Ollin Onnesta ostetun lipaston. Puhdistin, hioin ja maalasin sen. Ja kodin kätköistä löytyi juuri sopivat vetimet. Se on täydellinen.
Äitini, tulevan mummin kanssa olemme myös yhdessä hankkineet vauvalle vaatteita ja muita tarvikkeita. Mutta mummi on kyllä ihan itsekseenkin hankkinut paljon kaikenlaista ihanaa. Mummin ompelemat pellavalakanatkin odottavat jo pientä tuhisijaa.

Vielä on pientä laittamista, mutta kiirettäkään ei ole. Kaikki täällä kotona on kunnossa ja tarpeeksi valmiina. Ja meillä rento ote on ollut toimivaa. Kaikki me odottavat äidit olemme kuitenkin erilaisia niinkuin pitääkin. Eräs ystävistäni sanoi että ihanaa kun olet niin valmistautunut, sillä hän todennäköisesti pakkaa sairaalakassin vasta kun lapsivedet menevät.

Minkälaisia odottajia te olette olleet?

Nautin siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja sen saa aikaiseksi olemalla rento ja rauhallinen järjestelijä. Ja kun vauva vihdoin tulee voi hyvinkin olla, että koko pakka leviää käsiin, mutta yritetty on :)

Nyt kuitenkin huomaan, että minusta kumpuaa ääretöntä ylpeyttä ja esittelen pallomahaani ylpeästi julkisesti. Sillä kohtahan tämä odotusaika onkin jo ohi ja nyt vielä ehdin nauttia siitä.

Sillä loppujen lopuksi olemmehan me niin onnellisia, että saamme vihdoin uuden perheen jäsenen.

Nyt vielä toivotaan aurinkoista ja lämmintä elokuuta ja vielä pitkälle syksyyn asti.

Ihanaa viikonloppua.