SUURI Pihakirppis Tiutisessa-Näin onnistut!

Heippa vaan! 

Toissa kesänä järjestimme meidän ensimmäisen pihakirpputorin täällä Tiutisessa. Ajatushan oli pyörinyt mielessä jo vuosia, mutta kesällä 2014 saimme sen aikaiseksi. Kesällä 2015 muutimme(muutaman talon verran)ja muuton jälkeen päätimme taas järjestää pihakirpputorin. 

Mainostin meidän SUURTA pihakirpputoria Facebookissa, paikallisessa lehdessä sekä vein muutamat mainokset kaupoille. Muistan sen sunnuntain kun kovasti jännitimme, että tuleeko tänne ketään. Tapahtumahan oli niin onnistunut kuin olla ja voi! Ihmisiä vilisi pihallamme kokoajan. Noin 20 henkilöä kerrallaan. Tavara oli jo niin lopussa ensimmäisen tunnin jäkeen etten meinannut uskoa silmiäni. Kahvin kaataminen oli lähes mahdotonta siinä kiireessä. Pahimman ruuhkan jälkeen oli mukava huokaista hymyillen ja ihmetellä tapahtumaa. Juttelimme monien mukavien ihmisten kanssa, hörpimme yhdessä kahvia ja nautimme loppukesästä.

Parasta oli se, että saimme paljon tavaraa uusille omistajille ja taskuunkin jäi palkkio.

Sinulle tarpeetonta tavaraa saattaa löytyä enemmänkin kuin arvelit. Paras tapa kartoittaa sinulle tarpeettomat esineet on miettiä niiden todellista käyttötarkoitusta. Niin moni meistä rakastaa säilöä tavaroita ja suuret kaapit ja tilavat säilytystilat mahdollistavat tämän kaiken. Paras tapa on, että mietit koska olet viimeksi käyttänyt esinettä ja jos et muista(tai siitä on jo hetki aikaa)voit jo ehkä luopua siitä. 

Hinnat ovat mielestäni kaiken A ja O, sillä kyseessä on kirpputori. Halvoilla hinnoilla pääset eroon juuri niistä tavaroista jotka eivät ole enää sinulle tarpeellisia, mutta voivat ilahdutta jotakin toista. Asetu ostajan saappaisiin. Ostisitko itse sen sillä hinnalla? Tietenkin on niitä tiettyjä esineita joita hinnoitellaan arvon perusteella. Se on aina muistettava. Ja myös näille keräily arvoesineille löytyy se oma ostaja joka osaa arvostaa esinettä sekä sen hintaa. 

Asiakaspalvelu pätee ihan samalla tavalla myös kirpputorilla kuin kaikissa myyntitilanteissa. Asiakkaat on otettava vastaan ilolla ja lämmöllä. Pihakirppis on sen verran rennompi ympäristö, että pieni jutustelu on erittäin suotavaa. Minusta on ihanaa keskustella myös tuntemattomien ihmisten kanssa sillä siinä tilanteessa meillä on jo heti jotakin yhteistä ja sama kiinnostuksen kohde, kirpputorit!

Mainostaminen on tietysti tärkeää ja kruunaa koko tapahtuman kävijämäärät. Nykyään on niin helppoa mainostaa kaikkea sosiaalisen median avulla. Kuten mainitsinkin jo, olen itse mainostanut Facebookissa paljon. Mutta arvostan myös perinteisiä mainostamistapoja kuten ilmoitus paikallisissa lehdissä ja käsintehdyt mainokset kauppojen ilmoitustauluilla. 

Viime vuoden onnistumisen jälkeen päätimme, että olisi niin ihanaa tehdä tästä jokavuotinen perinne. Suuri Pihakirppis täällä Tiutisessa. Suunnittelimme heti mieheni kanssa jo uutta tapahtumaa. Pyydetään mukaan useita myyjiä! Ja järjestetään tikanheittokisa! Sekä arpajaiset! Siellä pitää olla kahvia. Ja pullaa! LOHILEIPIÄ! 

Ja näin ne ideat sitten syntyivvät ja nyt se tapahtuu jo kahden päivän päästä.

Pihamme on suuri ja tänne mahtuu väkeä. Mukana on tänä vuonna jo 10 myyjää! Tyttäremme Ella opettaa lapsille krokettia ja tikanheittokisat järjestetään klo 11,12 ja klo 13. Arpoja saa ostaa klo 10-13 ja voittajille ilmoitetaan iltapäivällä. Palkintoina on herkkukoreja. Parkkipaikat merkitään Vallikarintien ja Palokujan varrelle. 

Ideana on järjestää jotakin tapahtumaa myös täällä Tiutisessa ja saada ihmiset viihtymään ja nauttimaan. Pieni kylämme tarvitsee näitä tapahtumia.

Joten toivotan sinut ja perheesi lämpimästi tervetulleeksi! Nähdään LAUANTAINA klo 10-14 osoitteessa Vallihaudantie 17, Tiutinen.

TERVETULOA! Säävarauksella mennään kuitenkin, mutta uskotaan että tiedossa on aurinkoista meininkiä!