Vauvakutsut-DIY

Hei vaan! Tänä vuonna vauvakutsuja on ollut aika monta. Mm. minutkin yllätettiin kesällä. Vauvakutsut ovat yleistyneet suomessa tässä muutamassa vuodessa ja olemme myös vitsailleet, että Kymen vesistöön on varmastikin joutunut jotakin kun vauvoja tulee niin paljon. Toisaalta syynä voi myös olla se, että ystäväni ovat kaikki 25-35 vuotiaita ja lapset ovat erittäin ajankohtaisia ♥ Osa ystävistäni saa/on saanut esikoisen ja toiset odottavat jo kolmattaan.

Eilen vietimme ystäväni Heidin vauvakutsuja. Kuten mone kutsut, nämä olivat myös yllätysjuhlat. Aloitimme järjestelyt muutama viikko sitten ja paikalle saapui monta ystävää. Heidi ja Mika saavat pienen tytön joten teeman mukaisesti, kutsuilla oli paljon pinkkiä. Ella auttoi minua koristeluissa sekä muissa valmisteluissa. 

Jokainen toi mukanaan jotakin syötävää ja yhdessä ostimme lahjakortin Mother&Baby vartalohoitoon paikalliseen Lindo Lifestyle-kauneushoitolaan.

Tietysti vauvakutsuilla täytyy olla vaippakakku. Minä suurena askartelu intoilijana kokosin vaippakakun jo pari viikkoa sitten. Hyvin helppoa askartelua ja kakuthan(myös vaippakakut)kruunaavat kaikki juhlat. Vaippakakun ohje tämän blogipäivityksen lopussa.

Askartelin myös kakkukoristeet, pienet viirit teksteillä. Ne ovat aina helppoja ja sopivat kaikkiin juhliin. Viireihin voi kirjoitella vaikka mitä tekstejä tai piirrellä kivoja kuvioita. Ihan oman maun mukaan.

Erilaiset pelit ja leikit ovat myös suosittuja vauvakutsuilla. Tässä meidän pelit.

  • Vauvan syntymäpäivä ja mitat: Jokainen kirjoitti lapulle oman arvauksensa ja ne laitettiin rasiaan.
  • Arvaa kuka? : Heidi sai katsella meidän ystävien vauvakuvia ja hänen piti arvata kuka kuvassa on
  • Aakkoset: Kilpailimme kahdessa joukkueessa ja kolmessa minuutissa piti kirjoittaa jokaisen aakosen kohdalle sillä kirjaimella alkava "vauva" sana. 
  • Rakas lapseni: Heidi kirjoitteli toiveitaan ♥

Juhlat olivat erittäin onnistuneet. Kiitos kaikille ja vielä kerran paljon onnea rakas Heidi! ♥

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!! 

Kakkukoristeena itsetehty viiri
Juhlakalu teemapelin parissa
Ella teki ihanan kortin ♥
Askartelu hirmuna koristelin myös Giesha suklaarasian. Rasiaan laitettiin muistoja juhlista.

 

                                        DIY-Vaippakakku

Tarvitset:

  • 1 ja 2-koon vaippoja
  • koristeita. Nauhoja, helmiä, rautalankaa, tikkuja, rusetteja jne...
  • Kakkualustan
  • erikokoisia vuokia/astioita
Aloita vaippojen kasaaminen ulkoreunalta. Vaipan yläreuna tulee asettaa niin että se jää aina sisäpuolelle. Kun pääset keskelle, rullaa yksi vaippa ja aseta se keskelle. Vuoka ei saa olla liian syvä, että nauhan saa sidottua vaippojen ympäri keskeltä, niin kakku pysyy kasassa. Sido nauha tiukasti kiinni. Poista kerros vuoasta. Toista sama erikokoisilla vuoilla niin saat useita kerroksia.
Viimeistele kakku koristeilla.
Valmis vaippakakku. Juhlien alkaessa lisäsin vielä kakkuun tuttipaketin, puklurätit, lahjakortin sekä ihanan virkatun helistimen jonka yksi ystävistämme on tehnyt itse.