Asunto myyntiin? Miten?

*Yhteistyössä Mikkelin Kiinteistömaailma

Jos olet seurannut blogiani jo jonkin aikaa, tiedätkin, millaisia asunnon myymiseen ja ostamiseen liittyviä kiemuroita elämäämme on kuulunut viimeisen vuoden aikana. Jos olet vasta löytänyt tiesi tänne, kerrataan lyhyesti:

Olemme asuneet Mikkelissä omakotitalossa lähellä keskustaa noin kuusi vuotta. Haaveissamme on ollut jo pidemmän aikaa talo hieman maaseudun rauhassa, kuitenkin suht lähellä kaupunkia. Rakastan vanhoja taloja ja olen haaveillut vielä joskus asuvani vanhassa hirsitalossa, jonka pihalla kasvaa omenapuita.

Noin vuosi sitten löysimme hieman sattumalta unelmakotimme. Satavuotias hirsitalo oli taitavasti remontoitu kokonaan perinteitä kunnioittaen. Pihapiirissä oli ulkosauna – ja niitä omenapuita. Sijainti oli sopiva, eikä hintapyyntökään tuntunut liian korkealta.

Teimme aika nopeasti myyjälle ehdollisen tarjouksen, eli kaupan toteutumisen ehtona oli oman talomme myyminen. Saimme talomme myyntiin joulukuussa, ja odotukset olivat varovaisen toiveikkaat. Kuukaudet kuitenkin kuluivat, eikä talo mennyt kaupaksi. Hintaakin laskettiin kerran. Viimein toukokuussa saimme ikävän puhelinsoiton – unelmakodillemme oli löytynyt toinen ostaja.

Voitte arvata, että olimme todella pettyneitä. Totta puhuen, tunnen vieläkin ikävän tunteen sydämessäni, kun mietin menetettyä taloa, josta piti tulla uusi, se lopullinen, kotimme. Eihän sellaisia taloja sellaisella sijainnilla tule vastaan kuin ehkä kerran elämässä. Tästä syystä otimme oman talomme pois myynnistä. Otimme aikalisän, sillä emme halunneet tyytyä mihinkään lähes hyvään vaihtoehtoon.

Mitä asuntotilanteellemme kuuluu nyt?

Kotimme ei ole edelleenkään myynnissä. Tutkimme silloin tällöin taloja netistä ja olemme käyneet parissa esittelyssäkin. Mitään mullistavaa emme ole kuitenkaan löytäneet. Olemme harkinneet talon rakennuttamistakin mutta toistaiseksi kuitenkin hylänneet sen ajatuksen. Olemme pohtineet myös muuttamisen vaikutusta lasten elämään ja tietenkin asuntolainan määrään.

Kun aikaa on kulunut, olen siis alkanut ajatella tapahtunutta enemmän järjellä kuin tunteella. Vaikka mennyttä ei voi muuttaa, mietin kuitenkin, olisimmeko voineet tehdä jotain toisin. Olisiko ne kylpyhuoneen kaakelit pitänyt kuitenkin maalata? Ehkä alapiha olisi kannattanut kunnostaa keväällä. Olisiko välittäjän vaihtaminen auttanut?

Olemme miettineet sitä tilannetta, että sattuisimmekin löytämään uudestaan sopivan talon. Olisimme taas siinä pisteessä, että oma talo olisi saatava kaupaksi ja joku toinen ostaja ehkä ehtisi väliin. Kauppojen pitäisi siis syntyä nopeasti. Yksi vaihtoehto olisi myydä nykyinen asunto ja asua vuokralla sen aikaa, että löydämme uuden. Jos päättäisimme laittaa talomme myyntiin, miten sen tekisimme?

Miten valitsisin välittäjän?

Olen mieheni kanssa ostanut asunnon kaksi kertaa ja myynyt kerran. Toinen myyntikerta ei sitten onnistunutkaan, kuten juuri luitte. Yksiselitteistä syytä siihen ei varmasti ole. Olisimme itse voineet tehdä jotain paremmin. Olemme myös kiertäneet useissa asuntoesittelyissä, joten olemme nähneet monen välittäjän työskentelyä. Jos vielä päättäisimme myydä talomme, käyttäisimme myös huolella aikaa välittäjän valitsemiseen. Tuskin yrittäisimme myydä asuntoa itse (tätä yritimme hetken, kun myimme ensimmäistä asuntoamme), sillä minun kokemusteni mukaan ostajat haluavat ostaa asunnon välittäjän kautta. Toki välittäjän asiantuntemus helpottaa myös myyjän roolia.

Mikkelin Kiinteistömaailma tarjosi mahdollisuuden kuulla, miten heidän yrityksensä toimii välittäjänä. Kiinteistömaailma on valtakunnallinen toimija, jolla on pitkä kokemus kiinteistönvälityksestä ja joka on yksi edelläkävijöistä alalla. Ketjulla on kuitenkin paikalliset yrittäjät, ja pääsinkin keskustelemaan Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjän Teija Häyrisen kanssa asunnon myyntiin liittyvistä asioista.

Olin kiinnostunut kuulemaan, millaisia palveluja Kiinteistömaailma tarjoaa asunnon myyjälle, sillä olin jo ehtinyt miettiä, mitä minä mahdollisena myyjänä voisin toivoa välittäjältä. Kerronkin seuraavaksi omista toiveistani ja myös siitä, miten Kiinteistömaailma ottaa ne palvelussaan huomioon.

Perusteltu hinta-arvio

Kun haluan hinta-arvion asunnostani, haluan myös tietää, mihin arvio perustuu. Olemme joskus teettäneet arvioita ja saaneet pikaisen kierroksen jälkeen suullisesti heitetyn summan. Uskon, että välittäjillä on kykyä arvioida kohteet melko realistisesti, mutta asiakkaana haluaisin kuulla, mihin seikkoihin arvio perustuu. Kiinteistömaailmalla on käytössä Kodin arvo -järjestelmä, jonka mukaan hinta-arvio tehdään, ja asiakas saa sen kirjallisena.

Suunnitelma ja valmistelu myyntiä varten

Asunnon ostaminen ja myyminen ei ole enää samanlaista kuin kymmenen vuotta sitten, kun ostimme ensimmäisen asuntomme. Ensinnäkin markkinointikanavia on jo paljon enemmän, ja niiden hyödyntäminen on tärkeää. Myyjänä haluan, että asuntoa markkinoidaan siellä, missä mahdolliset ostajat liikkuvat. Kiinteistöjen markkinointi on siirtynyt yhä enemmän internetiin ja sosiaalisen median sovelluksiin.

Kiinteistömaailman välittäjät tekevät myyjän kanssa myynti- ja markkinointisuunnitelman, jossa sovitaan mm. markkinointikanavista ja -keinoista. Itse olen ainakin vakuuttunut siitä, että ammattikuvaajan ottamat kuvat kohteesta sekä myös yhä enemmän yleistyneet esittelyvideot ovat tärkeä osa myyntiä. Huonot kuvat voivat antaa hyvästäkin kohteesta huonon ensivaikutelman, eikä asuntoa välttämättä kiinnosta edes lähteä katsomaan. Arvostan myös sitä, että kuvat ovat informatiivisia. Kuva vaikkapa yksittäisestä kukasta on mielestäni täysin turha. 

Minulle on tärkeää, että välittäjä tutustuu myytävään asuntoon ja sen tietoihin kunnolla. Ostajan roolissa olen ollut tyytyväinen, jos välittäjä on osannut vastata kysymyksiini ja pystynyt kertomaan kohteesta ja sijainnista muutakin kuin sen, mitä esitteessä lukee. Kattava ja sujuvasti kirjoitettu esittely netti-ilmoituksessa antaa myös välittäjästä ammattimaisen kuvan.

Kommunikaatio toimii

Myyjänä toivon, että välittäjä pitää minut ajan tasalla siitä, kuinka paljon esittelyissä on käynyt ihmisiä ja onko joukossa ollut potentiaalisia ostajia. Toivoisin myös välittäjän kertovan, jos voisin tehdä itse jotain myynnin edistämiseksi. Arvostan myös sitä, että välittäjä kuuntelee asiakasta. Kun myimme ensimmäistä asuntoamme hellekesänä 2010, välittäjämme piti esittelyjä keskellä sunnuntaipäivää. Kun kävijöitä ei ollut, ehdotimme, että esittelyjä voisi pitää arki-iltaisin. Helteisinä kesäsunnuntaina kun ihmisillä on tapana paeta rannalle tai mökille. Meni pari viikkoa, ennen kuin välittäjä otti asian huomioon ja väkeä alkoi käydä esittelyissä.

Minua ilahdutti, että Kiinteistömaailma pitää yhteyttä asiakkaisiinsa viikottain lähetettävillä palveluviesteillä, joista käy ilmi, miten myynti on sujunut viikon aikana. Asiakkaalla on myös pääsy internetin Kotikansioon, josta voi itse nähdä esimerkiksi sen, kuinka paljon omaa asuntoa on käyty katsomassa eri portaaleissa ja onko asunnosta tullut yhteydenottopyyntöjä. Tällaisesta palvelusta en aiemmin tiennytkään, mutta ottaisin sen mielelläni vastaan.

Aiotko myydä?

Jos sinä olet päättänyt laittaa asuntosi myyntiin "sitten joskus", niin juuri nyt siihen olisi hyvä hetki, vinkataan Mikkelin Kiinteistömaailmasta. Valtakunnallista asuntojen Superviikonloppua vietetään 28.–29.10., jolloin esitellään kaikki mahdolliset myynnissä olevat asunnot koko henkilökunnan voimin. Kampanjan avulla saadaan ostajat liikkeelle, ja esittelyjen keskittäminen mahdollistaa käymisen mahdollisimman monessa asunnossa saman viikonlopun aikana. Myyjälle tämä siis tarkoittaa tehokasta markkinointia ja todennäköisesti suurempaa kävijämäärää kuin normaalina viikonloppuna.

Länsi-Savon verkkosivulla on ilmestynyt hyödyllinen pikaopas asunnon myymiseen. Tästä linkistä pääset lukemaan, millaisia vinkkejä Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä Pertti Orava antaa myyntiä varten. Jos haluat oman asuntosi myyntiin Superviikonlopuksi, ota yhteyttä Mikkelin Kiinteistömaailman välittäjiin.

Millaisia kokemuksia sinulla on asunnon myymisestä tai ostamisesta? Mitä itse toivot välittäjältä? Jätä kommenttisi alle tai blogin Facebook-sivulle.

- Karoliina

P.S. Jos haluat nähdä, miltä näyttää puhuttu ja tekstitetty asunnon esittelyvideo, katso vaikka tämä Asuntomessuiltakin tuttu kohde.

Mikkelin Kiinteistömaailmalla myynnissä oleva loft-talo oli Asuntomessujen kiinnostavimpia kohteita.