Asuntomessut 2017: Ensitunnelmat messuilta

 

Tulin kirjoittelemaan lyhyesti päällimmäisiä ajatuksia Mikkelin Asuntomessuista, joihin pääsin tänään tutustumaan. Kiertelin messualueella kuusi ja puoli tuntia, mutta aika tuntui silti loppuvan kesken, ja muutama kohde jäi käymättä. Varatkaa siis runsaasti aikaa! Kävihän tuo kierros jo ihan urheilusuorituksesta. Katselin ottamiani kuvia, ja viimeiset kuvat alkavat olla jo vähän vinksallaan...

Olen ensikertalainen Asuntomessuilla, joten en voi verrata näitä kotikaupunkini messuja aiempiin. Ymmärsin kuitenkin, että alue on hiukan laajempi ja väljemmin rakennettu kuin yleensä. Saimaan läheisyys antaa myös alueelle oman leimansa. Mäntymetsä ja varpukasvit luovat metsäisen tunnelman.

Messualue on jopa tällaisen suuntavaistottoman mielestä selkeä ja helposti hahmotettava. Kävelymatkaa toki kertyy (kannattaa valita mukavat kengät), mutta kahviloita, ruokapaikkoja, penkkejä ja wc-tiloja löytyy aina sopivan matkan päästä.

Minun mielestäni messut vaikuttavat onnistuneilta, vaikka tietysti järjestelyjen toimivuus mitataan vasta huomisesta alkaen, kun messut virallisesti avataan. Taloissa ja niiden sisustuksissa on havaittavissa tiettyjä trendejä, mutta tyylejä on kuitenkin esillä moneen makuun. On väljiä, loft-henkisiä taloja mutta myös kompakteja, perinteisempiä taloja. Toivottavasti ihmiset löytävät sankoin joukoin tiensä Mikkeliin. :) Kurkistetaanpa hieman messutaloihin...

Designtalo Pala
Omatalo Ajatus
Wave
Kannustalon Harmaja Saimaa
Sievitalo Villa Kotikallion terassilta
Villa Saimaanhelmen terassilta
Honka Ink
Fiskarhedenvillan Ajaton
Ainoa Villa Helka
Villa Kuusikko

Jos messuaiheiset postaukset kiinnostavat, seuraile blogia lähiviikkoina. Luvassa ainakin omat suosikkini, pankkiasiaa, kiinnostavimpia yksityiskohtia ja kompakteja tilaihmeitä.

Aiemmat postaukset:

Asuntomessut 2017: Näe ja koe nämä Mikkelin keskustassa

Asuntomessut 2017: Oheiskohde: Mikkelipuisto