Asuntomessut 2017: Kompaktit mutta tilavat talot

Asuntomessujen postaussarjan seuraavaan osaan ajattelin koota taloja, joissa on mukavasti tilaa mutta ei ns. hukkaneliöitä. Vaikka hulppeat kaksikerroksiset talot jättimäisine ikkunoineen ovat upeita, ne ovat kuitenkin monen talonostajan ulottumattomissa. Esittelemäni talot ovat kompaktin kokoisia, mutta kaikissa on kuitenkin kolmesta neljään makuuhuonetta ja avarat oleskelutilat.

Rauhan ja Onnin Jukkatalo (21)

Tämä Jukkatalon kohde on suunniteltu kuusikymppisen pariskunnan kodiksi. Fiksusti suunnitellussa talossa on kuitenkin kolme makuuhuonetta. Yksi huoneista on sisustettu pariskunnan makuuhuoneeksi, yksi kirjastohuoneeksi ja yksi lapsenlapsien huoneeksi. Tässä 116 neliömetrin kodissa on yhtenäinen valoisa olohuone-keittiö-ruokailutila.

Eteinen
Kirjastohuone
Makuuhuone
Lapsenlapsien huone
Keittiö ja ruokailutila
Olohuone
Näkymä keittiöstä Saimaalle
Terassi

Villa Kuusikko (27)

Villa Kuusikko on suunniteltu kahden aikuisen kodiksi. Tässä 107 neliömetrin talossa on kuitenkin kolme makuuhuonetta, sillä tilaa tarvitaan myös vieraileville lapsille. Yhteinen avara oleskelutila jatkuu luontevasti terassille. Kohteen tyylikkään sisustuksen on suunnitellut Minna Häkkinen.

Pesutiloista ei löydy hukkaneliöitä.
Makuuhuone 1
Makuuhuone 2
Päämakuuhuone
Keittiö ja ruokailutila
Olohuoneen katseenvangitsijat

Älvsbytalo Uusi Aamu (14)

Tämä 129-neliöinen kohde on viisihenkisen lapsiperheen koti. Makuuhuoneita näihin neliöihin mahtuu neljä, ja olohuoneelle ja keittiöllekin jää vielä runsaasti tilaa.

Olohuone
Olohuone
Keittiöstä: Kauniit astiat ovat osa sisustusta.
Kylpyhuone ja sauna
Vanhempien makuuhuone
Lapsen huone

Ainoa Villa HelKa (17)

Tämä Ainoakodin kohde on suunniteltu kahden henkilön kodiksi. 119 neliömetrin talo sisältää kuitenkin kolme makuuhuonetta. Kohde on oikea väripilkku, ja sen sisustuksen on suunnitellut Elisa Hillgen.

Eteinen
Kylpyhuone ja sauna
Persoonallinen wc
Tunnelmallinen työhuone, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa.
Valoisa keittiö-ruokailutila-olohuone
Keittiö

Nämä kohteet osoittivat, että hieman reiluun sataan neliöön saa hyvällä suunnittelulla mahtumaan useita makuuhuoneita, ja silti neliöitä jää ihan reilusti yhteisiin oleskelutiloihin. Käykäähän itsekin tutustumassa messutaloihin. :)

- Karoliina

Aiemmat postaukset Asuntomessuilta:

Asuntomessut 2017: Ensitunnelmat messuilta

Haaveena oman talon rakentaminen? Näin toimii yhteistyö pankin kanssa

Asuntomessut 2017: Oheiskohde Mikkelipuisto

Asuntomessut 2017: Näe ja koe nämä Mikkelin keskustassa