Asuntomessut 2017: Näe ja koe nämä Mikkelin keskustassa

Kesän 2017 Asuntomessut tulevat näkymään myös minun blogissani, järjestetäänhän messut tällä kertaa omassa kotikaupungissani Mikkelissä, tuossa parin kilometrin päässä. En ole koskaan aiemmin vieraillut Asuntomessuilla, joten tarkastelen tapahtumaa ensikertalaisen messuvieraan näkökulmasta. Postauksia on tulossa useampia, ja pyrin saamaan niihin hieman erilaisia aihepiirejä. Luvassa on ainakin ennakkokurkistus messualueelle, sillä pääsen tutustumaan siihen etukäteen. Jos messut siis kiinnostavat, muistakaahan seurata blogia! Aloitetaan postaussarja kuitenkin itse kaupungista ja tarkemmin sen keskustasta. 

Jos olet tulossa Asuntomessuille kauempaa ja haluaisit tutustua myös Mikkeliin, tässä postauksessa kerron vinkkejä, minne kannattaa suunnata syömään, ostoksille tai katselemaan nähtävyyksiä. Esittelen paikallisia erikoisuuksia, jotka kaikki ovat lyhyen kävelymatkan päässä torilta. Suunnittele oman Mikkeli-päivän ohjelma, aja auto toriparkkiin ja nauti päivästä, tai miksei useammastakin.

Ruoka ja juoma

Jos mielit syömään laadukasta lähiruokaa, ota suunnaksi Bistro Vilee tai Gastropub Eino.

Bistro Vilee sijaitsee Mikkelin teatterin yhteydessä Savilahdenkadulla. Ravintola tarjoaa sesonginmukaisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoksia, jotka ovat kuitenkin kohtuuhintaisia. Vileellä on myös kahvila (Raatihuoneenkatu 14), josta saa salaatteja, pizzoja ja suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Gastropub Eino sijaitsee aivan torin laidalla. Einosta saa skandinaavista ruokaa moneen makuun, mutta menussa näkyvät etenkin paikalliset kalat.

Kahvila & Leipomo Vilee
Kahvila & Leipomo Vilee

Jos kaipaat nopeaa ja mutkatonta syötävää, torilta saat ostettua esimerkiksi voissa paistettuja muikkuja sekä burgereita. Torilla on useita kahviloita ja torin laidalla myös terasseja, joissa pääsee nauttimaan aurinkoisesta päivästä.

Kauppakeskus Stellassa on kauppahalli, jossa voi nauttia mm. paikallisten leipomoiden tuoreista herkuista sekä muusta lähiruoasta.

Kahvila Nanda on persoonallinen ja viehättävä kahvila vanhassa puutalossa Savilahdenkadulla. Tarjolla on pientä suolaista, herkullisia kakkuja ja arkisin lounasta. Tänne kannattaa tulla paitsi maistuvien tarjottavien myös miljöön takia.

Ostokset

Torin laidalla sijaitsevat kauppakeskukset Akseli ja Stella, joista löytyy pääasiassa monille tuttuja ketjuliikkeitä. Shoppailijan kannattaa kuitenkin piipahtaa myös torin laitamille sekä etenkin Savilahdenkadulle, josta löytyy useita kivijalkakauppoja, kuten paikallisten muotoilijoiden puoti Luomo.

Paikallista käsityötä

Nähtävyydet

Mikkeli tunnetaan etenkin päämajakaupunkina, josta marsalkka Mannerheim johti sodankäyntiä. Mikkelissä käydessään kannattaa tutustua Naisvuoren torniin, josta suoritettiin ilmavalvontaa talvi- ja jatkosodan aikana ja josta nykyään pääsee katselemaan koko Mikkelin yli. Näkötornin alakerrassa toimii myös kahvila. Naisvuorella, kallioon louhitussa luolassa, sijaitsee museo Viestikeskus Lokki, joka esittelee palasen suomalaista sotahistoriaa.

Naisvuoren läheisyydessä on myös Päämajamuseo, jonka tiloista johdettiin talvi- ja jatkosotaa. Päämajamuseossa pääsee tutustumaan mm. Mannerheimin työhuoneeseen. Viestikeskus Lokkiin ja Päämajamuseoon pääsee vierailemaan yhteislipulla.

Naisvuoren torni mäen päältä kuvattuna.

 Kuvalähde

Viestikeskus Lokki

Kuvalähde

Kulttuuri

Asuntomessumatkaan voi yhdistää myös kulttuuria. Naisvuoren kesäteatterissa nähdään tänä kesänä 5.7. alkaen näytelmä Metsolat - Urjanlinna, joka perustuu suomalaisten suosikki-tv-sarjan Metsolat ensimmäiseen 20 jaksoon. Näytelmän ohjaa Mikkelin teatterin johtaja Katriina Honkanen, joka itse näytteli tv-sarjassa.

Kuvataiteen ystäviä kiinnostanee Mikkelin taidemuseo, joka sijaitsee kävelykadun päässä, Tuomiokirkon liepeillä. Museon aulassa toimii myös museokauppa.

Mikkelin taidemuseo

 Kuvalähde

Ajanviete

Leppoisaan oleskeluun ja vaikkapa jäätelöstä nautiskeluun sopii sekä tori että Kirkkopuisto. Torilla on Mannerheimin patsas, jonka sijoituspaikasta kiisteltiin kovasti joitakin vuosia sitten. Kirkkopuiston erikoisuus on vuonna 1897 rakennettu soittolava. Sekä torilta että Kirkkopuistosta löytyy leikkipaikat lapsille.

Satamaan pääsee torin laidalta lähtevää kävelytietä pitkin. Myös satamassa on mukava leikkipuisto, ja saatavilla on myös ruokaa ja jäätelöä. Satamassa palvelevat satamakahvila ja ravintolalaiva Toivo.

Keskusta-alueelle tulee vipinää heinäkuussa, kun Kirkkopuistoon saapuu Tivoli Seiterä. Huvittelemaan pääsee 19.7. - 30.7.2017. Tivoli ei sinänsä ole mikkeliläinen erikoisuus, mutta sen sijainti ydinkeskustassa tuo eloa kaupunkikuvaan.

Jäätelöt Kirkkopuistosta
Huvittelua tivolissa

Toivottavasti löysit postauksestani vinkkejä käyntiisi Mikkelin keskustassa. Kohteiden aukioloajat kannattaa tarkistaa ennakkoon, sillä kesäkausi saattaa aiheuttaa joitakin poikkeuksia. Voit myös kertoa omat vinkkisi kommenttiboksissa. Lisätietoa saat osoitteesta visitmikkeli.fi.

Asuntomessut 2017 Mikkelissä 14.7. - 13.8.2017 joka päivä klo 10-18

- Karoliina

P.S. Käy kurkkaamassa myös Kaakon viestinnän asuntomessusivusto, josta löytyy mm. Starbox-bloggaajien asuntomessupostauksia.

kansikuva

1. kuva