Bloggaajailta Kuopiossa

Viime viikonloppuna järjestettiin ensimmäinen Kuopio Designmarket. Tapahtumaan osallistui iso joukko suomalaisia muotoilijoita, jotka olivat esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Kävin Designmarketissa sunnuntaina, ja siitä tulee postaus piakkoin. Ensin ajattelin kertoa tapahtuman oheisohjelmasta, joka oli järjestetty bloggaajille.

Lauantai-iltana, Designmarketin sulkemisajan jälkeen, parikymmentä savolaista bloggaajaa pääsi tutustumaan toisiinsa ja nauttimaan hyvästä ruuasta ja puheenvuoroista. Odotin iltaa innokkaasti, koska en ollut aiemmin ollut minkäänlaisissa blogitapahtumissa. Aluksi kilisteltiin kuohuviinillä, ja sitten pääsimme maistelemaan Samruai-ravintolan thaimaalaista ruokaa. Kyllä maistui! Oli kiva nähdä ihan livenä ihmisiä, joiden kasvot on nähnyt ja ajatuksia lukenut monia kertoja blogeista. Tavallaan tunsi tuntevansa jonkun, vaikka ei todellisuudessa tuntenut, muuten kuin ruudun välityksellä. Puitteet olivat upeat, mutta en kuitenkaan ottanut paljon kuvia, koska keskityin mieluummin tilanteeseen.

Valtava kattokruunu oli huoneen katseenvangitsija.
Confetti oli huolehtinut koristeluista ja astioista.

Kun olimme saaneet vatsamme täyteen, ensimmäisen puheenvuoron käytti Nuapurissa-blogin Maru Hautala, joka oli järjestämässä Kuopio Designmarketia. Maru kertoi, kuinka tapahtuma oli saanut alkunsa ja minkälaisia taustavoimia sen onnistumiseksi oli tarvittu. Pidemmän puheenvuoron käytti huippuvalokuvaaja Antti Karppinen, joka kertoi uskomattomia tarinoita urastaan. Hänen puheestaan jäi päällimmäisenä mieleen seuraavanlaisia ajatuksia: Jos haluaa menestyä, on turha odottaa, että joku löytää sinut kotoa. Täytyy olla aktiivinen, luoda verkostoja ja tuoda esille omaa osaamistaan. Menestymiseen tarvitaan kovaa työtä mutta myös onnekkaita sattumia. Mielenkiintoinen ja yllättäväkin ajatus oli (tällaisessa kovan kilpailun yhteiskunnassa) se, että toisia pitää auttaa. Se tuo aina mukanaan jotain hyvää. Antin valokuviin voi tutustua esimerkiksi Instagramissa (@aliasantti).

Valokuvaaja Antti Karppinen

Antin puheenvuoro herätti aika paljon keskustelua suuntaan ja toiseen. Ilta jatkui vielä vähän aikaa vapaasti keskustellen. Saimme mukaan kivat kangaskassit, joissa oli tuotteita Designmarketiin osallistuvilta yrityksiltä. Vähän ennen yhdeksää laitoin viestiä kaupunkioppaalleni eli siskolleni, joka tuli minua vastaan. Loppuilta menikin rennosti sohvalla irtokarkkipussin kanssa. Bloggaajatapaaminen oli todella mukava ja antoisa, ja toivottavasti saamme sille jatkoa. :)

- Karoliina

Osa blogikassin sisällöstä...