Blogin nimen taustaa

Blogin nimen keksiminen ei ole mikään helppo juttu. Halusin, että blogini nimi kuvaisi jotenkin omaa elämääni ja sitä, mistä kirjoitan. Näin varmaankin kaikki blogin kirjoittamista suunnittelevat pohtivat. Päätin ryhtyä kirjoittamaan pääasiassa sisustamiseen ja remontoimiseen liittyvistä asioista, mutta arvelin, että aihepiirit saattaisivat jossain vaiheessa laajentua. Jonkinlainen epämääräisyys blogin nimessä tuntui hyvältä ratkaisulta. Järkevyydestä en ole niin varma.

"Keskipäivässä" tulee CMX-yhtyeen Aura-kappaleesta, jossa lauletaan elämän keskipäivästä. Jos biisi ei ole tuttu, kannattaa käydä ainakin lukemassa sanat, mielellään tietysti kuuntelemassa koko kappale. Tulkintoja on varmasti monia, mutta itse olen ymmärtänyt "elämän keskipäivän" sellaisena elämänvaiheena, jota nyt elän. 

Vaikka joskus kompastelisi "aamupäiväin kappaleisiin" ja tuntisi "iltojen ikävää", tärkein hetki on kuitenkin tämä hetki. Arki saattaa tuntua joskus raskaalta, mutta yritän muistuttaa itseäni siitä, että keskipäivässä aurinko paistaa kirkkaasti ja korkealta.

Kolmekymppisenä ihmisellä saattaa olla elämässään paljon vakiintuneita asioita. Elämän ei kuitenkaan tarvitse kulkea tiettyä polkua. Sydäntään pitää kuunnella, vaikka se kliseiseltä kuulostaakin. Sen oikean suunnan löytäminen tuskin on helppoa kenellekään. Suosikkisäkeistöni Aurasta on seuraava:

askel ja pysähdys kerrallaan
yksi nurin yksi oikein
etsi tietä joka hehkuu
polkua joka puhuu

Aurinkoisia päiviä kaikille!

P.S. Tämä on taas kännykkäpostaus, joten en tiedä, miltä teksti ja kuvat näyttävät tietokoneen ruudulla. Kuvat ovat tämän aamupäivän kirjastoreissulta.