DIY-grilli kahdesta auton vanteesta

Onko teillä grillauskausi jo avattu? Täällä ainakin on, ja tällä kertaa ihan uudella mutta kuitenkin kierrätetyllä grillillä. Kaasu- ja sähkögrillit ovat jääneet meillä jostain syystä lähes käyttämättä. Mukavampaa on istuskella nuotiolla ja katsella elävää tulta. Meillä on jo jonkin aikaa ollut suunnitteilla perinteinen puilla lämmitettävä grilli ja sille grillauspaikka. Mies oli sitten bongannut jostakin mallin grilliin, joka tehdään kahdesta auton vanteesta.

Jos grillin aikoo tehdä itse, on oltava tietenkin hitsaustaitoinen. Onneksi toinen meistä on. Voitte arvata kumpi. Kaksi auton vannetta hitsattiin yhteen, ja kylkeen leikattiin luukku. Päälle hitsattiin ritilä. Grillistä tuli tarkoituksella aika umpinainen, jotta se olisi turvallinen. Grillistä kannattaa ennen varsinaista ruoanlaittoa poltella pois epäpuhtaudet.

Tuo meidän grillauspaikkamme oli ennen epämääräinen, erilaisten kasvien valtaama alue. Kaivoimme alueelta pois maata ja laitoimme tilalle suodatinkankaan, hiekkaa ja kiveä. Grillin ympärille olisi tarkoitus kehitellä jonkinlaiset istuimet. Grillauspaikan viereen siirrettiin myös savustuspönttö, joka sekin on miehen tekemä. Näin syntyi pieni pihakeittiö, jota voi käyttää vaikka ympäri vuoden. Talvellakin on helppo paistaa makkarat tai savustaa kalaa ulkosalla. Mutta nautitaan nyt ensin kuitenkin kesästä!

- Karoliina