Elä hetkessä (ja muuta bullshittiä)

Tunnustan olevani sitten kun -ihminen. Minulla on tarve suunnitella asioita, ja elän aina vähän edellä nykyhetkeä: sitten kun... minulla on aikaa / lapset ovat vanhempia / olen hoikempi / talo on myyty / minulla on rahaa / aika on otollinen, teen sitä ja tätä.

Elä hetkessä on varmaankin yksi maailman kuluneimmista mietelauseista. Onhan se tavoiteltavaa, hetkessä eläminen, mutta niin hemmetin vaikeaa.

Mikä siinä sitten on niin vaikeaa? Tästä elämän palapelistä tuntuu koko ajan olevan jokin palanen irrallaan. Milloin se on työpaikka, milloin koti, milloin mikäkin. Sitten sitä vain odottelee sen palasen loksahtamista paikalleen: sitten kun...

On kuitenkin ristiriitaista, että tästä suunnitelmallisesta luonteestani huolimatta jään junasta monissa asioissa. Etsin lapselle uusia välikausivaatteita siinä vaiheessa, kun niitä ei enää löydä kaupoista. Muistan juhlapyhät ja merkkipäivät vasta silloin, kun on jo myöhäistä laittaa korttia tai pakettia postiin. Ostan keikkaliput mutta en tajua varata hotellia. Ilmeisesti tarpeeni suunnitella elämää etukäteen koskee vain suuria linjoja...

Kai tässä on kyse ihmisen persoonasta. Joku ei ole moksiskaan elämän epävarmuustekijöistä, joku taas ei voi melkeinpä hengittääkään, ennen kuin asiat ovat ratkenneet. Ja minä kuulun tuohon jälkimmäiseen joukkoon.

Elä hetkessä, hyppää pois oravanpyörästä, toteuta unelmasi ja mitä näitä nyt on. Jos joku tulee kertomaan minulle, että kaikki on vain asenteesta kiinni, niin voin kertoa, minne sen aforismin voi työntää. No, on totta, että hetkessä eläminen on paljon kiinni asenteesta, mutta jos lähtee toteuttamaan unelmiaan, niihin voi tarvita aika paljon muutakin kuin hyvää tahtoa.

Nyt saattoi käydä niin, että äikänopettaja eksyi tekstissään aiheesta, mutta ei se mitään. Jos meni liian negatiiviseksi, voi käydä vastapainoksi vaikka katsomassa kissavideoita. Toivotan mukavaa (ja toivottavasti vähemmän sateista) viikonloppua!

- Karoliina

*facepalm*

P.S. Samanlaisissa mietteissä olen ollut näköjään myös tammikuussa 2016 a.e.S. (ajalta ennen Starboxia) Ilmankos tuntuikin jotenkin tutulta... Lue myös postaukseni Keskeneräisyyden sietäminen. (Asettelu on mitä sattuu, koska a.e.S.)

Kansikuvan lähde

Viimeisen kuvan lähde