Ennakkoluuloista eroon Kenkäverossa

Olen asunut Mikkelissä viitisen vuotta mutta käynyt kaupungin yhdessä tärkeimmistä matkailukohteista vain pari kertaa aika pikaisesti. Voin myöntää, etten ollut koskaan tutustunut paikkaan kovin hyvin, koska minulla oli siitä tietynlainen mielikuva. Ajattelin, että Kenkävero on lähinnä keski- tai eläkeikäisen käsityöharrastajan paikka, jolla ei olisi minunlaiselleni nuorehkolle aikuiselle juuri mitään annettavaa ja jonka menu ei mahtuisi minun budjettiini.

Kun kävin tutustumassa Pauliina Rundgren Handicraftsin Verstasmyymälään, kävin samalla myös kierroksella Kenkäveron pihapiirissä. Ensimmäisenä ennakkoluulojani horjutti Pauliinan tuotevalikoima, mutta samoin kävi myös Kenkäveron myymälässä, joka vakuutti tällaisen kolmekymppisen sisustusfriikin. Eniten minut ehkä yllätti myymälän kiva vaate-, asuste- ja koruvalikoima. 

Piipahdin myös pienessä taidenäyttelyssä, jossa oli hyvä tunnelma ja mielenkiintoisia, toisistaan poikkeavia töitä.

Entäpä se ruokapuoli sitten? Kenkäveron ravintolasta saa kuuluisan pitopöydän antimien lisäksi nykyään myös burgereita, mikä tuntui alkuun aika omituiselta. Kyse ei ole kuitenkaan mistään mäkkimätöstä vaan laadukkaista raaka-aineista valmistetuista, paikan henkeen sopivista annoksista, joiden hintakin on kohdallaan. Testasin Pappilan burgerin, joka oli todella hyvää. Eikä miljöössäkään ollut valittamista. Minunlaiselleni vanhojen talojen ystävälle tällainen ympäristö sopi oikein mainiosti.

Nyt kun ennakkoluulot on romutettu, tulee Kenkäverossa käytyä varmasti useammin. Se on minun mielestäsi oikein hyvä shoppailupaikka, kun kaipaa jotain omaleimaista, ja mainio paikka nautiskella hyvästä ruuasta kuitenkaan turhia hienostelematta.

- Karoliina