Ennen ja jälkeen: Portaat

Meillä kun remppamopolla on tapana lähteä käsistä, niin vuosi sitten alakerran remontin yhteydessä päätimme uusia portaatkin. Tätä tosin aloimme jossain vaiheessa katua... Alakerrasta yläkertaan johtavat rappuset ovat betonia, ja ne oli päällystetty ruskealla matolla, jota oli hankala pitää puhtaana. Jokaisen rappusen reunassa oli metallilista, joka tuntui inhottavan kylmältä paljasta jalkaa vasten. Portaikon seinät oli paneloitu.

Kaikki pintamateriaalit revittiin pois. Portaisiin jäi kiinni maton liima, jonka irrottaminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Kun betonin maalaaminen alkoi tuntua toivottomalta urakalta, päätettiin portaat päällystää samalla lattialankulla, jota laitettiin alakerran seiniinkin. Betoniseiniä vähän tasoiteltiin, ja ne maalattiin valkoisiksi. 

Lopputulos oli mielestäni kaiken sen hien ja erehdyksistä oppimisen arvoista. Alakerran lattia on erivärinen kuin yläkerran, ja mustavalkoiset rappuset toimivat siinä välissä oikein hyvin.

Tästä kuvasta näkyy lähtötilanne.
Purkuhommien jälkeen, kun mielessä kävi ajatus: Mitä tuli tehtyä?
Lopputulos

Remonttireinot pitävät nyt vähän taukoa näistä hommista. Minulla onkin tekeillä postaus, jossa kotia laitetaan kuntoon huomattavasti pienemmällä vaivalla. :)

- Karoliina