Helppo sisustusmuutos: Maalaa tapetti (jos uskallat)

Kun aikansa jahkailee ja pähkäilee, saattaa keksiä jonkin ihan uuden idean... Tummat seinävärit ovat nyt trendikkäitä, mutta olohuoneemme tummanruskea seinä oli tympinyt minua jo kauan. Johan sitä ehdittiin viisi vuotta katsellakin. Se pimensi ja pienensi huonetta, ja kun huonekalut ovat tummia, kaipasin niille vaaleaa taustaa.

Aluksi suunnittelin seinään hirsipaneelia tai samaa lankkua, jota on alakerran seinissäkin. Se ei tuntunut parhaalta vaihtoehdolta tähän tilanteeseen, koska a) se olisi maksanut liikaa ja b) mies olisi taas joutunut remppahommiin. Tapetointikaan ei napannut sitten yhtään.

Yhtenä päivänä seinää katsellessani mietin, voisikohan tavallista tapettia maalata. Meninkin samantien googlettelemaan ja löysin juttuja tapetinmaalauskokeiluista. Tulos oli savolaishenkinen: saattaa onnistua tai sitten ei. Jos tapetti olisi tiukasti kiinni seinässä, se ei lähtisi maalattaessa irtoilemaan. Välttämättä.

Syyslomalla päätin ratkaista arvoituksen ja tein näin:

1) Liimasin tapettiliimalla muutaman hieman irronneen tapettisauman.

2) Levitin maalia yhden taulun taakse tapetin saumakohtaan. Tässä vaiheessa tapetti ei lähtenyt kupruilemaan, eli lupaavalta vaikutti.

Hei hei, ruskea!
Tikkurilan valkoinen, maalia pussista purkkiin ja purkista seinään.

3) Kun tapetti näytti vielä seuraavana päivänäkin pysyvän tiukasti kiinni, ryhdyin maalaushommiin. Tapetti on hieman kohokuvioinen ja epätasainen, joten maali tarttui siihen hyvin. En tiedä, miten maali tarttuisi sileäpintaiseen tapettiin. Jännitti vähän, olisivatko tapetit valahtaneet lattialle yön aikana, mutta onneksi näin ei käynyt.

4) Seuraavana päivänä maalasin vielä toisen kerroksen, ja se oli siinä. Tämä oli onnistunut kokeilu!

Olohuoneen seinä ennen näissä vanhoissa kuvissa, vielä kun ulkona oli valoisaa.
Olohuoneen seinä maalaamisen jälkeen. Järjestyskin on vähän muuttunut. Taulut ja hyllyt ovat vielä mietinnässä. (Kattolista ei näytä luonnossa noin keltaiselta.)

Tuleeko mieleen muita helppoja ja edullisia muutosideoita?

- Karoliina