Hullu paljon työtä tekee...

Vihjailin jo aiemmin, että meille on luvassa tämän alakertarempan jälkeen isompi projekti. On se jännä, miksei ihminen vain osaa olla, kun saa yhden asian valmiiksi. Aina täytyy olla jokin projekti toteutettavana. Aikansa voisi käyttää muutenkin, vaikkapa menemällä italialaisen ruoan kurssille tai viimeinkin teettämällä valokuvat tietokoneelta. Ei, nämä höyrähtäneet tyypit alkavat purkaa vanhaa taloa ja rakentaa tilalle uutta.

 

 

 

 

Minä ja mieheni olemme siis yhdessä miehen veljen kanssa ostamassa minun vanhaa mummolaani. Mies heitti ajatuksen ilmaan puoliksi vitsinä, ja minä pidin ideaa aluksi aivan järjettömänä. Hehtaarin tontilla seisova heikkokuntoinen ja kosteusvaurioista kärsinyt talo on ollut tyhjillään kahdeksan vuotta. Se pitäisi purkaa ja sen tilalle rakentaa uusi talo, vapaa-ajan asunto, mökki.

Pienen sulattelun jälkeen aloin kuitenkin nähdä asian hyvät puolet. Minulle rakasta paikkaa ei ostaisi kukaan ulkopuolinen. Vaikka talo purettaisiinkin, paikka säilyisi suvussa. Vanhempieni ei tarvitsisi huolehtia rapistuvasta kiinteistöstä ja villiintyneestä pihamaasta. Saisimme tehtyä uuden rakennuksen suhteellisen edullisesti, eikä rakentamisella olisi kiire. Pääsisin suunnittelemaan mökkiä ja sen sisustusta itse alusta asti. 

Loppuvuosi ja luultavasti myös ensi vuosi käytetään tavaroiden tutkimiseen ja kierrättämiseen sekä purkutöihin. Tavaraa nimittäin löytyy paljon sekä talosta että vanhasta navetasta. Isoisäni oli sodat käynyt ja nuukasti elänyt mies, joka ei juuri koskaan hävittänyt mitään vähänkään tarpeellista. Lisäksi vanhaa mummolaani on viime vuodet käytetty minun, siskoni ja vanhempieni tavaroiden säilytyspaikkana. Aikamoiset siivoustalkoot on siis luvassa!

Jonkinlaista hahmotelmaa uudesta mökistä on jo tehty. Tarkoituksena olisi tehdä varustelultaan kohtalaisen perinteinen mökki, ei luksushuvilaa. Mökkiin tulisi puusauna, iso tupakeittiö ja pari makuuhuonetta. Terassista tulee varmasti aika iso, ja koska järvenrantaa ei ole, terassille tulee palju. Mutta näihin asioihin palaamme myöhemmin...

Keväällä 2011 mummolan pihalla oli työn touhussa tällainen pikkumies.

 

 

Talo kuvattuna tänä syksynä.