Hyvää ja kaunista

Hyvää ja kaunista, niitä toivon uudelta vuodelta. Hyviä asioita ja yllätyksiä, hyvää terveyttä läheisille ja itselle. Pieniä, kauniita asioita, jotka piristävät arjessa. Toiveisiin tai lupauksiin en aio tässä sen tarkemmin syventyä. Toivon tältä vuodelta rauhoittumista, monessakin mielessä. Mitä se sitten tarkoittaa tämän blogin aihepiirien suhteen?

Tämän vuoden voisi rauhoittaa remontoinnilta, kunhan alakerta on saatu viimeisteltyä. Ei uusia projekteja, vaikka riittäisihän niitä vanhassa talossa. Viime vuosi oli remontointia enemmän tai vähemmän reilusti yli puoli vuotta, ja kyse ei ollut kovin pienistä muutoksista vaan lähes kaiken repimisestä auki. 

Tänä vuonna haluaisin keskittyä niihin pieniin ja kauniisiin asioihin. Muutamalla uudella tekstiilillä saisi uutta ilmettä. Valaisimiakin haluaisin uusia. Tavoitteena on jatkaa myös tarpeettoman tavaran karsimista. Makuuhuonekin olisi mukava saada muistuttamaan enemmän makuuhuonetta kuin varastoa. Kirpparille menevät muovikassit ovat lojuneet makkarissa jo viikkokausia, ja onpa siellä kuntopyöräkin pölyttymässä. 

Olen myös miettinyt lasten kanssa käytyä sisustuskeskustelua. Heillä oli toiveissa saada kotiin lisää väriä. Oikeassahan he ovat. Jotta sisustus olisi kiinnostava, se tarvitsee kontrasteja. Sitähän tuli opiskeltua sisustuskurssilla viime syksynä. Tähän asiaan voisin panostaa tänä vuonna enemmän. Yritän kierrellä myös enemmän kirppareita hyvien löytöjen toivossa. 

Näitä tekstejäni voisin myös suunnitella tarkemmin. Yleensä kirjoitan postaukset aika nopeasti, ja joskus jää harmittamaan, etten muistanut kirjoittaa jotakin asiaa tai ottanut parempia kuvia. Siinäpä kehitettävää tälle vuodelle.

Vuosi vaihtui meillä rauhallisesti. Kävimme katsomassa klo 18 palokunnan järjestämän ilotulituksen, saunoimme ja valoimme tinat. Tytön mielestä sain tinasta vessanpöntön. Aloitimme operaation nimeltä piparkakkutalon tuhoaminen. Miehen piti lähteä yöksi töihin, ja ensimmäistä kertaa 17 vuoteen emme viettäneet vuoden vaihtumista yhdessä. Katseltiin lasten kanssa elokuva ja pelailtiin pelejä. Lapset väittivät jaksavansa valvoa keskiyöhön, ja pienempikin jaksoi, vaikka olikin uuvahtaa murokulhonsa ääreen. Katsoimme keskiyöllä ikkunasta lähitalojen asukkaiden ampumat raketit, ja pian tämän jälkeen lapset olivatkin jo unessa. Lapset nukkuivatkin tänä aamuna puoli yhteentoista saakka, niin  kuin minäkin. Tänään oli aivan loistava ulkoilusää, ja kävimme luistelemassa. Auringon valo ja ohut lumipeite saivat aikaan talvisen tunnelman. 

Onnellista uutta vuotta!