Ihan tavallisia kuulumisia

Kesälomalla ajantaju jotenkin häviää. Päivät sekoittuvat toistensa lomaan, varsinkin jos ei ole mitään sen kummempaa ohjelmaa. Vietän yleensä kesät ilman kalenteria. Elokuusta kesäkuun alkuun olen kalenterin orja ja joudun katsomaan sitä jopa kymmeniä kertoja päivässä. Kesälomalla on hauska heittäytyä kalenterittomaksi. Puhelimessa on muutama muistutus kesän ajalle, niillä pärjää.

Juhannuksen jälkeen tulimme takaisin kaupunkiin, kun mies palasi töihin. Lapset ovat leikkineet kavereidensa kanssa. Poika on jo niin iso, että menee omia menojaan, käy välillä kotona syömässä. Tyttö on vielä sen verran pieni, että vaatii aikuisen läsnäoloa. Yhdessä on käyty lämpiminä päivinä uimassa ja oltu pihalla. Jäätelöä on kulunut ehkä vähän liikaa. On pelailtu ja katseltu leffoja.

Välillä olen saanut olla omissa oloissani. Lukuvuoden aikana sitä kaipaa edes yhtä päivää, ettei olisi mitään tekemistä. Tylsää päivää. Nyt, kun ei ole pakko tehdä mitään, se onkin vähän outoa. Aika monta ristikkoa on tullut ratkottua ja Hercule Poirot -jaksoa nähtyä. En oikeastaan edes halua ajatella, mikä viikonpäivä on, koska eteenpäinhän ne juoksevat, ja äkkiä on taas syksy.

Tätä kesää on parjattu surkeaksi, mutta minusta tämä on ollut ihan hyvä kesä. On ollut monta aurinkoista ja lämmintä päivää. Sadetta ja kylmääkin on välillä ollut, mutta onneksi vain välillä. En kaipaa hellepäiviä, 20 astetta on juuri sopiva.

En vielä päässytkään tällä viikolla kurkkaamaan asuntomessukohteita, koska sisätiloihin ei vielä päässyt tutustumaan. Saa nähdä, pääsenkö ensi viikolla ennakkoon vai menenkö katselemaan avajaistunnelmaa. Ajattelin esitellä teille kiinnostavia kohteita ja yksityiskohtia, ja lisäksi luvassa on postaus siitä, miten yhteistyö pankin ja taloa rakennuttavan perheen välillä toimii.

Sillan toisella puolella siintää tuleva asuntomessualue.
Ja sen sillan toisella puolella on tämä viehättävä ja erittäin suosittu kesäkahvila.

Kesälomalle varasimme vielä hieman ex tempore matkan Riikaan. Se oli tosin alun perin suunnitelmissakin, mutta sitten halusimmekin matkalle syyslomalla. Pyörsimme kuitenkin päätöksen vielä kerran ja lähdemmekin reissuun kesällä. Matkapostausta on siis sieltäkin luvassa.

Toivottavasti teidän kaikkien kesä on sujunut mukavasti. :) Sääennuste on taas kääntynyt onneksi parempaan suuntaan, joten ehkäpä aurinkoisia päiviä on luvassa lisää.

- Karoliina