Ihana lokakuu?

Syyskuu on vaihtunut lokakuuksi, ja olo on huojentunut. Syyskuu oli täynnä ohjelmaa: töitä, koulutusta, blogijuttuja, synttäreitä ja kaikkea pientä, joka alkoikin salakavalasti kasautua niin, että olo alkoi olla melkoisen stressaantunut, vaikka mukaan mahtui kaikenlaista mukavaa. Menojen lisäksi päässä pyöri asuntoasioita ja pohdintaa, myydäkö vai ei. Pitäisikö mennä tunteen mukaan vai tehdä päätöksiä järjellä? Kun illalla makaa sängyssä ja yrittää saada unta, mutta aivot käyvät ylikierroksilla ja sydän tykyttää, tietää, että jotain meni pieleen.

Katselin kalenterista lokakuuta, ja oli mukavaa huomata, että kuluva kuukausi näyttää harvinaisen tyhjältä. Sellaisena se saisi pysyäkin. Lisäksi lokakuun viimeinen viikko on syyslomaa, joka tuleekin tarpeeseen. Kun viikonloppuna kävelin syksyisessä, aurinkoisessa metsässä, päätin, että yleensä ikävästä lokakuusta voisi tulla ihana lokakuu. Kun syksy kohta riipii kauniit lehdet puista ja aamut ovat pimeitä, on etsittävä positiivisuutta vaikka väkisin, jotta jaksaa. Minä olen niitä ihmisiä, joille ikävät ja negatiiviset asiat jäävät pyörimään mieleen. Niitä ihmisiä, jotka näkevät yhden pahan eivätkä huomaa kaikkea hyvää siinä ympärillä.

Suhtaudun yleensä vähän skeptisesti kaikenlaisiin positiivisuushaasteisiin, mutta nyt päätin itse kuitenkin toteuttaa sellaisen. Päätin, että listaan huomisesta alkaen jokaiselta päivältä asioita ja tapahtumia, jotka ovat ilahduttaneet minua ja tehneet minut onnelliseksi. Ja jotta pitäisin lupaukseni, lupaan aina viikon päätteeksi listata blogiin viikon positiiviset. Kuka lähtee mukaan haasteeseen? :)

Ihanaa lokakuuta!

- Karoliina

Kuvat ovat Urpolan luontopolulta.