Ihanien tavaroiden kauppa Pienikamari ja hurmaava Teeleidi

Minulla on ollut aina yksi suosikkipaikka Jyväskylässä, entisessä kotikaupungissani. Viime viikonlopun jälkeen niitä on kaksi, ja esittelen ne molemmat tässä postauksessa. Jos olet kiinnostunut kauniista ja persoonallisista tavaroista ja koruista ja/tai olet teen ystävä, suosittelen lukemaan loppuun saakka.

Pienikamari on pieni ja persoonallinen puoti, joka tarjoaa "suuria elämyksiä pienille, pieniä yllätyksiä isoille". Pienikamarin suuresta valikoimasta löytyy sisustus- ja lahjatavaroita, leluja, koruja ja vaikka mitä kaunista kotiin. Valikoimissa on tunnettuja, isoja tuotemerkkejä mutta myös kotimaisten pienyrittäjien tuotteita. Kaupassa on ihana tunnelma ja ystävällinen palvelu, ja minusta tuntuu aina siellä käydessäni siltä, että tuollainen työpaikka olisi aika unelma, ihanien tavaroiden kauppa.

 

Hercule Poirot -fanina en voinut ohittaa näitä korviksia.

Olin kuullut monen kehuvan Jyväskylän Lutakossa sijaitsevaa Teeleidiä, ja viime viikonlopun reissulla päätin käydä itsekin katsastamassa paikan valikoiman ja tunnelman. Teeleidin miljöönä on yli satavuotias, viehättävä talo, jonka alakerrassa on teemyymälä ja yläkerrassa teehuone. Laadukkaasta teestä ja maistuvista syötävistä voi nautiskella persoonallisessa ja rauhallisessa ympäristössä, sillä yläkerrassa on useita pieniä huoneita.

Teevalikoima oli runsas, ja talon sämpylä oli mukava yllätys: sisältä löytyi mm. punasipulia, fetaa ja paholaisenhilloa. Jälkkäriksi valitsin porkkanakakkua ja ihan en jaksanut kaikkea syödä, sillä valitsemani setti olikin yllättävän täyttävä.

Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, sekä teehuoneen että myymälän puolella. Päätin ostaa hieman kotiinviemisiäkin, ja kerroin, että toiveissa olisi vihreä, talvinen tee. Sellaista myös sain, ja olen ollut valintaan oikein tyytyväinen. On aika mahtavaa nauttia teetä, josta oikeasti näkee, mitä se sisältää.

Kiitos, Jyväskylä! Oli mukava nähdä pitkästä aikaa. Seuraavaan kertaan...

- Karoliina