Kaukana kavala maailma

Mökkiviikonloppua ei ole mukavinta aloittaa huonoilla uutisilla mönkään menneistä asuntokaupoista. Ei ole mukavaa myöskään huomata, että on unohtanut ottaa mukaan lääkkeet ja vesikanisterin. Ja kun vielä vahingossa saa pölläytettyä savut takasta sisälle, on viikonloppu startattu vähemmän onnistuneesti.

Kummasti mökkielämä kuitenkin silottelee enimmät mielipahat. Aurinko lämmitti rannassa. Tuulikaan ei ollut kylmä, vaan siinä oli jo pieni aavistus kesästä. Kun lauantaina heräsimme, lahti oli vapautunut jäästä.

Ruumiillinen työ virkistää kehon lisäksi myös mielen. Kun haravoi pihaa ja kantaa puita, näkee työn jäljen. Omassa työssäni tulee usein mietittyä työpanoksensa vaikutuksia, niitä kun ei ole aina helppo nähdä. Ja hyötyliikunnan jälkeen maistuu ruoka, sauna ja lepo. 

Mietittiin taas, miksi mökillä nukuttaa aina niin hyvin. Yksi syy on tietysti ulkona puuhastelu, mutta luulen, että yhtä tärkeää on myös se, että mökillä arki töineen ja muine kiireineen ja kaikki muu maailman käsittämättömyys tuntuu olevan todella kaukana. 

- Karoliina