Kaunis vai kiinnostava sisustus?

Luomalla harmoniaa saa aikaan kauniin sisustuksen, mutta rikkomalla harmonian saa aikaan kiinnostavan sisustuksen.

Edellinen neuvo on yksi parhaista ja mieleenpainuvimmista asioista viime syksyn sisustuskurssilta. Minusta se pitää täysin paikkansa. Luomalla harmoniaa esimerkiksi yhtenäisillä värisävyillä, muodoilla ja esineillä saa kauniin kodin sisustuksen. Liiallisessa harmoniassa on kuitenkin se huono puoli, ettei huomio kiinnity välttämättä mihinkään. Yksikin "sopimaton" väripilkku tai eri tyyliä edustava esine voi rikkoa harmonian ja korostaakin jotain, mikä muuten ei erottuisi.

Nämä asiat pulpahtivat mieleeni, kun siivouksen jälkeen otin muutaman kuvan meiltä kotoa. Huomasin, että lasten keinutuolien lisäksi meiltä löytyy muutakin kirkkaan keltaista, joka ei varsinaisesti sovi muihin sisustuksen väreihin. Punaistakin löytyy hieman. Kuulostaa räikeältä ja sattuu varmaan jonkun silmiin, samoin kuin Batman olohuoneessa.

Peltipurkki on pojan askartelema äitienpäivälahja, omppujuliste on Ateljee Keltaisen Talon ja Batman-peltitaulu on miehen ostos Paperikuusta. Sattumalta kaikissa on myös sinistä.

Otsikko on vähän vastakkainasetteleva, sillä voihan kauniskin olla kiinnostavaa. Siinäpä tavoitetta sisustamiseen. 

Miten itse sisustat? Tavoitteletko täydellistä harmoniaa vai annatko asioiden olla iloisesti sekaisin? Voit vinkata myös blogeja, joissa on kiinnostavia ja persoonallisia koteja. :)

- Karoliina