Kesätekemistä x 3

Heinäkuu on vierähtänyt pääasiassa kotioloissa. Aikaa olen kuluttanut blogien, kirjojen ja tv-sarjojen parissa. Lämpiminä päivinä on käyty lammella uimassa ja leikkipuistossa. Sadepäivät saivat (pakottivat) siivoamaan kaikki vaatekaapit ja viemään vanhoja vaatteita kassikaupalla kierrätykseen. Yksi kaatopaikkakuormakin on kärrätty pois. Mutta jos kaipaa jotain muutakin kuin kotinurkissa pyörimistä, voi ottaa ohjelmaan vaikka nämä kolme:

Retki lähikaupunkiin

Aina ei tarvitse lähteä kauas matkailemaan. Kohteeksi voi ottaa lähikaupungin ja tarkastella sitä turistin silmin. Viime viikonloppuna kävin elämäni ensimmäistä kertaa Kotkassa, vaikka se onkin niin lähellä Mikkeliä. Mukavaahan se oli lämpimänä ja aurinkoisena päivänä kierrellä katselemassa hienoja purjelaivoja ja markkinameininkiä.

Sapokan vesipuisto
Tall Ships Races 2017 toi suuret purjelaivat Kotkaan.
Kotkan Meripäivillä oli hauskaa puuhaa lapsillekin.
Maretariumissa tutkimassa kaloja.

Kesäteatteri

Suomessa voi löytää kesäteatterin varmaan lähes jokaisesta kylästä. Valinnanvaraa on paljon tässä Mikkelin seudullakin. Kävin työkavereiden kanssa katsomassa Ristiinan, Suomenniemen ja Pertunmaan kesäteatterin yhteisproduktion Tukkijoella, jossa kollegamme näyttelee yhtä päärooleista. Ristiinan Linnankorvan näyttämöllä on hienot puitteet, ja väliaikatarjoilutkin olivat maistuvia. Itse esitys oli oikein viihdyttävä, ja sääkin suosi.

Pietolan talosta kaikki alkaa... huumoria, juonittelua ja romantiikkaa Tukkijoella.

Tivoli

Tivoli Seiterä on jokakesäinen vieras Mikkelin Kirkkopuistossa. Isovanhemmilla on tapana viedä lapset viettämään tivolipäivää, ja jouduinpa itsekin ottamaan muutamat kieputukset kuopuksen kaverina. Eipä tuo haitannut, vaikka jotenkin sitä on tullut vähän herkemmäksi noille laitteille kuin lapsena...

Nyt aion ottaa pienen tauon bloggailusta ja keskittyä lomailuun. Meidän perheen toinen yhteinen lomapätkä on alkamassa, ja läppäri saa pysyä hetken kiinni. Nauttikaa kesästä!

- Karoliina

P.S. Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.