Kun remppamopo karkasi käsistä

Tämänkertainen remonttimme lähti liikkeelle siitä, että päätimme uusia talon käyttövesiputket. 40 vuotta vanha putkisto tuntui aiheuttavan pienen jännitysmomentin elämään. Parempi remontoida nyt pienesti kuin vesivahingon satuttua isosti.

Suunnitelma: Uusitaan putket pintavetona ja selvitään vähällä purkamisella. Remontoidaan samalla alakerran vessa, jossa on oksennuksenvihreät kaakelit kukallisilla boordeilla varustettuna sekä epävarmasti toimivat wc-pönttö ja vesihana. Pikkujuttu.

70-luvun talossamme on kaivamaton huone, jonne ei ole pääsyä mistään. Mies halusi selvittää, voisiko mysteerihuoneeseen kuitenkin päästä ja voisiko sen saada käyttöön. Muutaman porauksen jälkeen selvisi, että seinät ovat niin paksut, että mysteerihuone saa jäädä mysteeriksi (hyvästi leffahuone). Lisätila alkoi kuitenkin houkutella, ja mies heitti ajatuksen, että puretaan kylmiöhuone pois. Sillä ei koskaan ole ollut järkevää käyttöä, eikä se niin kylmäkään ollut. Minä vähän epäilin ideaa, koska tästä remontistahan piti tulla pikkujuttu. Kylmiön purkaminen tarkoitti myös lattian purkamista ja lattian ja seinien tekemistä. Olin silloin kai jo niin kesäloman tarpeessa, että suostuin ajatukseen. Sanoin vielä epänaiselliseen tapaan, että mies saa tehdä alakerralle mitä haluaa.
 

Osa seinistä jo revitty auki. "Kyllä tästä varmasti hyvä tulee." Tytöllä asianmukainen vaatetus.

Uusi suunnitelma: Saamme alakertaan noin 17 neliön yhtenäisen tilan. Ruma ja huonosti tehty laattalattia vaihtuu parkettilattiaksi. Kallis lattialämmitys vaihtuu ilmalämpöpumppuun. Seinien paneloinnit vaihtuvat -- joksikin. Suunnittelu on hieman kesken vielä. Alakertaan tulee hyvät säilytystilat ulkovaatteille. Baaritiski, vuodesohva, televisio, pelikoneet. Ja oikeastaan yläkertaan vievät portaatkin täytyy uudistaa, ja portaikon seinät. Jos alakerta remontoidaan, niin portaikkohan näyttää sen rinnalla kulahtaneelta. 

Ja tässä sitä ollaan.

 

Alakerta on ollut alun perin jaettuna väliseinällä, ja vasen puoli on ollut varasto. Varaston ulko-ovi jäi eristysten taakse piiloon.