Lapsiperhe minilomalla: Original Sokos Hotel Lappee

Pieni irtiotto kotiympyröistä tekee toisinaan hyvää, ja aina sitä varten ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas kotoa. Viime viikonloppuna pojan pelireissu vei meidät Lappeenrantaan, ja koska hirmuisen aikainen herätys sunnuntaiaamuna ei houkutellut, kävimme samalla minilomalla Original Sokos Hotel Lappeessa.

Lapset, 4 ja 8, ovat hotelliyöpymisistä aina aivan innoissaan, ja nytkin reissua odotettiin kovasti. Tässä postauksessa kerron sekä meidän vanhempien että myös lasten kokemuksia Lappeesta.

Vanhempia ilahdutti:

Original Sokos Hotel Lappee sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustassa, kauppakeskus IsoKristiinan yhteydessä. Saman katon alta löytyy hotellin lisäksi lukuisa joukko kauppoja, joissa saa tehtyä mukavan ostoskierroksen (jos siis lapset ovat sen sorttisia, että viihtyvät ostoksilla...). IsoKristiinassa on myös elokuvateatteri, jonne olisimme varmasti suunnistaneet ellei Tatua ja Patua olisi jo nähty. Ruokapaikkojakin löytyy moneen makuun, mm. italialaista ruokaa tarjoava Trattoria Casa.

Hotellin henkilökunta oli ystävällistä, ja kaikki sujui mutkattomasti saapumisestamme lähtien. Pääsimme huoneeseemme jo hieman ennen varsinaista sisäänkirjautumisaikaa, mikä olikin mukavaa, sillä lapset olivat jo aika täpinöissään. Meille oli varattu perhehuone, joka sijaitsi hotellin uudessa osassa.

Ensimmäisenä huomion kiinnitti hotellihuoneen koko. Huone oli tilava, eikä tilanahtautta tullut edes vauhtikaksikkomme kanssa. (Oli muuten haastavaa ehtiä räpsiä kuvia, ennen kuin kaksikko pääsi valloilleen tavaroidensa kanssa.) Huoneen sisustus oli uudenaikainen mutta kuitenkin mukavan kodikas. Huone oli siistissä kunnossa, ja sinne olikin mukava asettua.

Perhehuoneessa oli jääkaappi ja vedenkeitin, ja hotellin käytävillä oli mikroja oletettavasti lastenruokien lämmittämistä varten. Samasta paikasta saattoi löytää myös kirjoja ja pelejä perheen pienimmille. Hotellihuoneen pöydällä meitä oli odottamassa perinteisten suklaakonvehtien lisäksi myös hedelmiä, mikä oli todella mukava yllätys. Jokainen lasten kanssa reissannut varmaan tietää, mitä voi tapahtua, jos nälkä pääseekin yllättämään lapsen. Silloin on rento lomafiilis kaukana!

Yhdessä asiassa Lappee voitti kaikki muut hotellit, joissa olen yöpynyt, ja minulle kyseessä on aika isokin viihtyvyyteen vaikuttava asia. Meidän hotellihuoneessamme oli nimittäin sopiva lämpötila ja ilmankosteus. Yleensä hotellihuoneissa on minun makuuni liian kuuma ja kuiva sisäilma. Lappeelle pisteet myös siitä, etteivät peitot olleet liian paksut. Nukkuminenhan on hotelliyöpymisen olennainen osa!

Lapset olivat innoissaan:

Lasten mielestä oli mukavaa, että he saivat saapuessamme hotelliin omat värikynät, värityskuvat ja tikkarit. Heistä oli myös kivaa päästä nukkumaan kerrossänkyyn, koska muissa hotelleissa ei ole ollut kerrossänkyä. Sängyllä oli pieniä vieraita varten Onni Orava -pehmolelu, joka pääsi mukaan ainakin barbileikkeihin vierailumme aikana.

Meidän lapset ovat innokkaita saunojia ja uimareita, ja he olivatkin mielissään, kun kuulivat, että hotellissa on sauna ja uima-allas. Menimme lauantai-iltana saunomaan ja uimaan hotellin saunaosastolle. Yritin nautiskella hyvistä löylyistä, mutta tytöllä oli kova kiire altaaseen. Veden lämpötila oli enemmän kuntouintiin kuin altaassa lillumiseen sopiva, mutta lapset eivät viileästä vedestä hätkähtäneet vaan polskivat täyttä päätä. 

Lomalla täytyy aina vähän herkutella, ja olimme jo aiemmin käyneet ostamassa alakerran kaupasta lauantaikarkit. Saunomisen jälkeen menimmekin viettämään iltaa hotellihuoneeseen. Katselimme telkkaria, napostelimme herkkuja ja lapset leikkivät. (Viereisessä kauppakeskuksessa on BR-lelukauppa, josta lapset ostivat omilla rahoillaan muistot reissusta: jalkapallokortteja ja My little ponyn.) 

Kaikkien suosikki: hotelliaamiainen

Aika moni taitaa odottaa hotellilomalta eniten aamiaista. Meidän perheen miesväki mittaa hotellin tason paistetun pekonin laadulla, ja Original Sokos Hotel Lappee läpäisikin testin kirkkaasti. Lautasille päätyi kyllä paljon muutakin kuin pekonia. Aamiainen oli perinteinen ja runsas hotelliaamiainen, oikein maistuva. Iloinen yllätys oli paikallisille tuotteille omistettu pöytä, jonka Suvi-Saimaan mehu oli raikas vaihtoehto.

Poistuimme hotellista vatsat täynnä ja tyytyväisinä. Voisin mielelläni palata Lappeeseen, ehkä aikuisseurassa seuraavan kerran. Kauppakeskus IsoKristiina ja viereinen kauppakeskus Galleria houkuttelevat ostoksille, ja hotellin kupeessa sijaitsee myös Lappeenrannan kaupunginteatteri. Kiitämme Original Sokos Hotel Lappeeta mukavasta minilomasta!

- Karoliina

P. S. Mitä muuta teimme Lappeenrannassa?

Kävimme tutustumassa historialliseen Linnoituksen alueeseen.
Herkuttelimme tunnelmallisessa kahvila Majurskassa.
Marks & Spencerin herkkuosasto, pakollinen vierailukohde Lappeenrannassa.
Herkkuburgereilla Daddy's Dinerissa
IsoKristiinan leikkipaikalla
Kiitos Lappeenranta, nähdään pian!