Lehtiyllätys ja perjantain pikapizzat

Kauppareissulla tulee joskus vilkuiltua lehtihyllyn suuntaan, löytyisikö uutta, kivaa luettavaa ja tietysti mielellään tarjoushintaan. Olen tilannut kotiin Avotakkaa, Meidän taloa ja Unelmien taloa & Kotia, mutta tällä hetkellä minulle ei tule sisustuslehtiä. Meidän talo on asiantunteva mutta turhan tekninen, Unelmien talo & Koti vähän liian kirppis-diy-tuunaus-värikylpy-tyylinen minulle. Avotakka on monipuolinen: erityyppisiä sisustuksia ja sisustustuotteita löytyy monesta hintaluokasta.

Parilla viime ostosreissulla silmiini oli osunut uusi Kotiaarre-lehti, ja tänään päätin ottaa sen testiin. Lehti lupaili pienemmän budjetin sisustus- ja remonttiasiaa, mikä sopii meidän huusholliin oikein hyvin. Ensimmäisillä sivuilla esiteltiin edullisia sisustusvinkkejä ja tunnettujen sisustussuunnittelijoiden työn jälkeä. Sitten päädyinkin lukemaan artikkeleja edullisista vaateostoksista, pienen budjetin kosmetiikasta (löysin jutusta viisi tuotetta, jotka löytyvät minunkin kaapistani!), auton valinnasta, halpamatkailusta ja kuluttajan mokista. Asiaa löytyi myös ruuasta ja verotuksesta, ja löytyipä lehden lopusta vielä kuukausibudjettitaulukkokin, johon voi täytellä omat tulot ja menot.

Ihan hyödyllistä asiaa, jos talous on tiukalla tai muuten haluaa olla tarkan euron nainen. Olin kuitenkin vähän pettynyt, koska luulin saavani lehdentäydeltä sisustusasiaa. (Vaikka seurailenkin mielelläni blogeja, eivät ne voita printtimediaa.) Mitä mieltä sinä olet tästä kannesta? Vastaako se lehden sisältöä? Tulkitsinko minä vain ihan väärin?

Lehti esittelee 101 säästövinkkiä eri elämänalueilta. Asumiseen annetaan tällainen neuvo: "Valtavirran makuun sisustettu ja hyvin pidetty koti on helpompi aikanaan myydä kuin hyvin persoonallinen pesä." Varmaan ihan totta, mutta kuka sisustaa oman kotinsa sillä perusteella, että sen saa helpommin myytyä? Ei sillä niin väliä, viihtyykö itse kodissaan? Talousvinkki: "Vaihda alaa. Voisitko tienata enemmän tehden jotain muuta?" Hmm, varmaan voisin. Näinhän se käy, kädenkäänteessä. Kierrätysvinkki: "Kokoa kaikkea pientä jännää napeista neppareihin laatikoihin myöhempiä askartelutarpeita varten." Argh, painajainen!

Lehdessä oli kyllä ihan hyödyllisiäkin neuvoja, esimerkiksi se, että kannattaa valita mieluummin kestävä ja ajaton tuote halvan mutta helposti hajoavan sijaan. Tämä on aika itsestäänselvä asia, mutta sekin on tullut uskottua monessa asiassa vasta kantapään kautta.

Ehkä seuraavan kerran tulee oltua vähän tarkempana lehtihyllyllä. Mutta lopuksi vielä ruoka-asiaa. Miesväki hoiti meillä viikonlopun ruokaostokset. Perjantaina vietetään usein pizzaperjantaita ja tänään oli vuorossa eräänlainen valmispizzan ja omatekoisen pizzan välimuoto. Jokainen sai koota ison tortillaletun päälle haluamansa täytteet. Laitoin itse täytteeksi aika reilulla kädellä jauhelihaa, tomaattikastiketta, savukinkkukuutioita, pepperonia, juustoraastesekoitusta ja Aura-juustoa. Oli hyvää ja oli täyttävää (ja suolaista). Nyt vähän janottaa. Tämä oli muuten blogin ensimmäinen (ja varmaan viimeinen) ruokajuttu, hah!

Rentoa viikonloppua kaikille!

- Karoliina