Lomailijan päässä on tilaa luovuudelle

Postaustahti täällä blogissa on kasvanut huomattavasti lomalle siirtymisen jälkeen. Nyt on tietysti aikaa kirjoitella ja kuvailla, mutta se ei ole kuitenkaan suurin muutos. Kun aivoja kuormittavat lukemattomat pienet muistettavat ja hoidettavat asiat on saatu raivattua pääkopasta, on siellä tilaa jollekin muulle. Kun ei tarvitse miettiä omia työasioita, koululaisen retkipäiviä, läksyjä ja liikuntavaatteita ja päiväkotilaisen lelupäiviä ja varavaatteita, vapautuu aika suuri määrä aivokapasiteettia.

Muistivihkossa on listattuna kymmenkunta postausideaa ja lisää tulee koko ajan. On kiva katsella blogeja ja suunnitella omia remontteja ja sisustusta (ja haaveilla lottovoitosta). On hauska suunnitella, miten omaa blogia voisi kehittää ja mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa.

Arkena jumiutuu helposti tuttuihin toimintatapoihin, ja sitten sitä ihmettelee, miksi tekee asioita aina samalla tavalla, miksi on vaikea keksiä jotakin uutta. No varmaankin siksi, että oma kovalevy on täynnä. Ei ole tilaa luovuudelle. Olisi hienoa joskus päästä hyppäämään pois arjen oravanpyörästä tai edes pystyä karsimaan pois osa niistä aivoja ylikuormittavista pienistä asioista. Mihin kaikkeen sitä pystyisikään?

- Karoliina, sunnuntaipohdiskelija