MAD Week tulee taas!

Jos olet kulttuurin, taiteen ja designin ystävä, niin raivaahan kalenteriisi tilaa syyskuulle. Mikkeli Art & Design Week järjestetään jo neljättä kertaa, ja ajankohta on 16. - 23.9.2017. Mikkelissä järjestetään tuon viikon aikana vaikka mitä mielenkiintoista ohjelmaa. Tarkan ohjelman näet MAD Weekin nettisivuilta, ja tapahtumaviikon Facebook-sivuakin kannattaa seurata. Tähän postaukseen keräsin joitakin tärppejä viikon tarjonnasta.

Hullunkuriset perheet -työpaja la 16.9. ja su 17.9.

Suunnitellaan ja kuvataan perhevalokuva lasten ehdoilla. Kuvista tehdään näyttely, joka on esillä MAD Weekin ajan.

Kasarmin valot la 16.9.

Tykkipuistossa vanhalla kasarmialueella vietetään koko perheen tunnelmallista iltaa. Puistoon on rakennettu erikoisvalaistus, ja puistossa voi nähdä kävelemässä historiallisia hahmoja. Jalkaväkimuseoon on vapaa pääsy. Luvassa on myös iltasoitto. Ruokatarjontaan kuuluu mm. keittiömestareiden Suomi100-ruisleipäkoju. Viime vuoden MAD Weekiltä tutut värikkäät valopuput ovat myös piiloutuneet puistoon.

Syanotypia-työpajat ma 18.9. ja pe 22.9.

Työpajassa tehdään valokuvia syanotypia- eli sinikopiotekniikalla akvarellipaperille. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Käsintehty saippua -työpaja ma 18.9.

Työpajassa valmistetaan perinteisin menetelmin jokaiselle noin 10 kappaletta saippuaa, johon suunnitellaan värit, tuoksut ja lisukkeet. Ilmoittaudu ennakkoon!

Luovien menestykseen -ammattilaisseminaari ti 19.9. klo 11-16

Luovan alan ammattilaisille suunnattu seminaari tarjoaa kiinnostavia puhujia, työpajan ja konserttitalo Mikaelin street foodia. Ilmoittautuminen 6.9. mennessä.

Peukalo-Liisa nukke- ja naamioteatteriesitys ti 19.9. klo 10 ja 17.30

Klassikkosatu esitetään Mikkelin pääkirjastossa. Esitys on suunnattu yli kolmevuotialle, ja sinne on vapaa pääsy.

Teatteri Fennican Pyhä sotilas ke 20.9. ja to 21.9.

Esitys käsittelee Suomen sota-ajan kokemuksia marginaaliryhmien näkökulmasta. Esitykseen kuuluu vuorovaikutteisia tapahtumia yleisön kanssa. Vapaa pääsy.

Saimaa Sinfonietta to 21.9.

Tässä tilaisuudessa yhdistyvät klassinen musiikki ja kuvataide. Saimaa Sinfonietta soittaa Ludwig van Beethovenin toista sinfoniaa ja kuvataiteilija Anna Siiriäinen maalaa teosta, joka jää näytille konserttitalo Mikaeliin.

Jazz on the Menu pe 22.9.

Kulttuuritalo Tempo tarjoaa jazzmusiikkia Katyanan esittämänä sekä keittiömestari Roope Raskin suunnitteleman menun.

Mad Friday Rock pe 22.9.

Rockin ystävät voivat suunnata ravintola Amarilloon, jossa esiintyvät Sirja & Konfuusi ja Punaisen kuningattaren periaate. Vapaa pääsy.

MunTaide la 23.9.

Kokeile graffitien tekemistä, maalaa lasilevyille, seuraa tanssiesitystä ja skeittausta ja tutustu näyttelyyn Mikkelin taidemuseossa.

MAD Design Market la 23.9. klo 10-16

MAD Design Market on muotoilu-, käsityö- ja sisustusalan myyntitapahtuma, joka on ollut joka vuosi yleisömenestys. Konserttitalo Mikaeliin kokoontuu suuri joukko näytteilleasettajia, jotka myyvät laadukkaita ja kotimaisia tuotteita. Tapahtuman aikana on myös oheisohjelmaa: vanhan ajan valokuvausta ja sirkustyöpaja lapsille. Kävijöitä palvelee myös Mikaelin ravintola.

MAD Walk & Mayhem la 23.9.

Tämä musiikin ja muotinäytöksen yhdistävä tapahtuma päättää MAD Weekin Kulttuuritalo Tempossa. Iltaan kuuluu kolme muotinäytöstä ja suunnittelukilpailun voittajan julkistaminen, ja bilemusiikkia tarjoilee Superheroes. K-18. 

Käy katsomassa tapahtumien tarkemmat tiedot ja viikon koko ohjelma MAD Weekin nettisivuilta! Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee innokkaasti osallistumaan. On mahtavaa, että Mikkelissä järjestetään taas näin monipuolista kulttuuriohjelmaa moneen makuun. Saa tulla kauempaakin!

- Karoliina

Mikaeli toimii monen tapahtuman miljöönä.