Minun blogivuoteni 2016

Vuosi on lähestymässä loppuaan, ja silloin monilla on tapana suunnata katse tulevaan vuoteen, tehdä lupauksia ja asettaa tavoitteita. En ole itse vielä kovin paljon ajatellut vuotta 2017. Sen sijaan aloin selailla blogiani taaksepäin. Blogihan on oivallinen tapa tallentaa muistoja. Mitä kaikkea mahtui blogivuoteen 2016?

Tammikuussa esitin toiveita alkavalle vuodelle: terveyttä ja hyviä ja kauniita, pieniä asioita. Keskeneräinen remontti sai pohdiskelemaan keskeneräisyyttä ylipäätään. On turha elää liikaa tulevassa, koska eihän elämä ole koskaan valmis. Tammikuussa myös mökkeiltiin ja vietettiin neljävuotissynttäreitä.

Helmikuussa kuvailin kodin yksityiskohtia, koska niitä on mukava seurata muidenkin blogeista. Mediassa kuohui keskustelu isovanhempien roolista, ja itsekin kirjoitin aiheesta postauksen Tärkeät isovanhemmat. Bloggaajakollegan haasteen ansiosta kirjoitin myös ensimmäisen (ja tähän mennessä ainoan) minun päiväni -postauksen.

Maaliskuussa into sisustamiseen ja bloggaamiseen oli hakusessa. Väsymys painoi, ja hiihtoloma tulikin tarpeeseen. Maaliskuun alussa huomasin Länsi-Savossa ilmoituksen, jossa haettiin bloggaajia uuteen Starbox-portaaliin. Koska minulla oli kova into kehittää blogiani ja päästä uuteen alkuun, laitoin hakemuksen ja onnekseni pääsin mukaan. Starbox-portaali avautui 31.3.2016 ja silloin julkaisin myös oman esittelypostaukseni Starboxissa.

Huhtikuussa kerroin blogissa vähän enemmän mökkiprojektistamme. Sille ei muuten kuulu oikeastaan mitään uutta. Herätellään sitä varmaankin keväällä taas henkiin. Mies teki pienen remontin nollabudjetilla vaatehuoneeseen, ja aloitin Retrohelmiä-postaussarjan. Huhtikuussa osallistuin ensimmäiseen bloggaajatapaamiseen Kuopiossa ja tutustuin myös Kuopio Designmarketiin.

Toukokuussa tuli jo täysi kesä. Nautittiin auringosta ja lämmöstä ja uudistettiin terassia. Kirjoitin pohtivampia postauksia stressin anatomiasta sekä siitä, millaista on olla introvertti ihminen. Kirjoitin myös "mummopatsaasta" eli mitä huutokauppakeisari opetti ja iloitsin siitä, että olin vihdoinkin saanut vakinaisen viran. Esikoisen ensimmäinen kouluvuosi oli päättymässä ja kesäloma alkamassa.

Kesäkuussa vietettiin rentoja sukujuhlia maalaismaisemissa. Pohdiskelin myös, mikä tekee sisustuksesta kiinnostavan. Tein kuvapostauksen lomailusta Saimaan rannalla, jossa vietettiin myös juhannusta. Kesäkuussa paljastin blogihaasteessa 11 asiaa minusta. Kävin myös hakemassa puutarhainspiraatiota Mikkelipuistosta. Kerroin, että tekisin syksyllä yhteistyötä MAD Design Outletin kanssa. Kesäkuussa nautin lomasta ja aivojen lepuuttamisesta ja innostuin kirjoittamaan 12 postausta kuukauden aikana.

Heinäkuu oli aika Mikkeli-keskeinen. Kirjoittelin heinäkuun kivoista ja kauniista asioista, kävin vierailulla Pauliina Rundgren Handicraftsin verstasmyymälässä ja kävin rikkomassa ennakkoluulojani Kenkäverossa. Esittelin blogissa VillaMaa Designin yrttiruukkuja ja järjestin samalla ensimmäisen blogiarvonnan. Heinäkuussa lähdimme myös innolla odotetulle perhematkalle Prahaan. Lomamatka olikin meille kesän kohokohta. 

Elokuussa kirjoitin tarkemman postauksen vinkeistä perhelomalle Prahassa. Sain osani elokuun omenasadosta ja leivoin omenapiirakkaa. Piirakkapostauksesta tulikin yksi blogin luetuimmista postauksista, mikä oli vähän huvittavaa, sillä en ole kummoinen leipuri. Elokuussa täytin 33 ja arki alkoi pitkän loman jälkeen.

Syyskuussa katselimme talotarjontaa ja haaveilimme unelmatalostamme. Yksi pettymyskin koettiin. Suuntasin ensimmäistä kertaa Habitare-messuille Helsinkiin ja luulen, ettei reissu jäänyt viimeiseksi. Syyskuussa järjestettiin Mikkelissä kotimaisen designin ja käsityön tapahtuma MAD Design Outlet, josta kirjoitin postauksen Iloista designshoppailua. Remppajututkin pääsivät pitkästä aikaa esille, kun kirjoitin WC:n ja portaiden muutoksista.

Lokakuu on ollut minulle aina hiukan masentava kuukausi, mutta tänä vuonna päätin, että nyt se ei olisi sitä. Haastoin itseni tarkkailemaan positiivisia asioita elämässä ja kirjoittamaan niistä. Pohdin, mitä bloggaaminen oli tuonut elämääni, ja lokakuussa kirjoitusintoa riitti. Annoin jopa kirjoitusvinkkejä! Tein yhteistyöpostauksen OP-Kiinteistökeskuksen kanssa, ja sitä varten stailasin kotimme paikallisten yrittäjien avustuksella. Kokeilin myös, voiko tapettia maalata, ja tässä tapauksessa voi. Kävin myös pitkästä aikaa Jyväskylässä yhdessä vanhassa ja yhdessä uudessa suosikkipaikassani. Työasioitakin vähän sivusin, kun videota lahtelaisen opettajan raivostumisesta ruodittiin mediassa.

Marraskuun alussa pääsimme perheen kanssa pienelle minilomalle Original Sokos Hotel Lappeeseen. Reissu tulikin tarpeeseen, sillä lokakuussa syyslomalaisten ja vuorotyöläisen vapaat eivät oikein osuneet yksiin. Vastapainoa arkeen toi myös Vepsäläisen sisustusilta, jonne naapurini pyysi minut mukaan. Pääsin myös tapaamaan muita bloggaajia ja kuuntelemaan Havaintoja parisuhteesta -bloggaajaa Sami Minkkistä Tertin kartanoon Starboxin bloggaajatapaamisessa. Marraskuussa löysimme unelmiemme talon, ja kerroin, että nykyinen kotimme tulee myyntiin.

Joulukuussa työkiireet alkoivat painaa päälle, ja koko joulunalusaika ahdisti. Mielessä pyöri myös oman kodin myynti ja ajatus siitä, että joulu olisi ehkä viimeinen tässä kodissa. Tuossa postauksessa oli mukana linkki kotimme myynti-ilmoitukseen, ja ensimmäinen esittelykin oli sovittu. Sain yllätyslahjan Starboxin salaiselta pukilta ja jouluaattona postailin aattoaamun tunnelmat.

Voin olla kiitollinen ja onnellinen kaikesta siitä hyvästä, mitä tähän vuoteen on mahtunut. Toki vain pieni osa niistä asioista näkyy täällä blogissa. Haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olette tänä vuonna lukeneet blogiani, tykkäilleet ja kommentoineet. Kaikki se on minulle todella tärkeää. Ajatuksiin ensi vuodesta taidan siirtyä sitten, kun raketit ovat paukkuneet, kuohujuomat on kilistelty ja kalenteri näyttää päivämäärää 1.1.2017.

Onnellista uutta vuotta ja kaikkea hyvää ja kaunista!

- Karoliina