Mistä kesäfiilis syntyy?

Juhannusviikon terveiset Saimaan rannalta! Lämmintä on 14 astetta ja järveltä käy kylmä pohjoistuuli. Aurinko sentään pilkistää. Yksi vastaus otsikon kysymykseen, mistä kesäfiilis syntyy, on aurinko ja lämpö. Onneksi niistäkin on ehditty hiukan nauttia kesäkuussa, vaikka juhannuksesta näyttää tulevan aika vilpoisa.

Olemme viettäneet kesälomaa koko perhe (pitkästä aikaa moneen vuoteen), ja mökillä on päästy olemaan enemmän kuin kahtena edellisenä kesänä yhteensä. Minulle kesäfiiliksen tuo ehdottomasti Saimaa ja varsinkin tyynet illat.

Helppo grilliherkku: pekoniin käärittyä ruisleipää ja aurajuustoa
Ikivanha kalastusmaja, josta oli lähestulkoon vain seinät jäljellä

Kesäfiilikseen siivittävät myös hyvä ruoka (mieluiten ulkona syötynä) sekä hyvä musiikki. Molemmista päästiin nauttimaan maanantaina, kun suuntasimme Helsinkiin Hietaniemen uimarannalle katsomaan Foo Fightersin keikkaa. Olipa mahtava sää ja tunnelma!

Paras burgeri pitkään aikaan ja lisäkkeenä maistuvat uudet perunat by Korjaamon Baari ja Keittiö
Tässä vaiheessa oli vielä aika väljää, mutta keikan alkaessa ihmisiä oli 25 000.

Harmillista, että huikean 2,5 tunnin keikan jälkeen kotimatka tyssäsi, kun auto hyytyi vähän matkan päähän Helsingistä... Kotiin päästiin 12 tuntia suunniteltua myöhemmin. Kiitokset Teolle hätämajoituksesta ja Mikalle auton ja meidän hakemisesta. Nyt ollaan takaisin mökillä rahallisesti köyhempinä mutta paria kokemusta rikkaampina.

Minä pääsen huomenna nauttimaan vielä yhdestä kesäfiiliksen tuojasta, äidin leipomasta mansikkakakusta. Mukavaa ja rentouttavaa juhannusta teille jokaiselle!

- Karoliina

Muita kesäisiä postauksiani Saimaalta:

Saimaan rannalla

Juhannuksen parhaat