Mitä Huutokauppakeisari opetti?

Meillä katsotaan aika usein Suomen huutokauppakeisari -ohjelmaa. Ohjelmassa on kiehtovia esineitä, ja minusta on mielenkiintoista nähdä, mitä ihmiset ovat valmiita niistä maksamaan. Ihan hauskakin ohjelma on. Kerran ohjelmassa sitten vilahti tutunnäköinen esine, hiukkasen ruma "mummopatsas". Mies taisi huudahtaa, että meillä on tuollainen, ja tarkemmin katsottuna niinhän meillä olikin: yksi anopin vuosia sitten lahjoittamista esineistä.

Meille sitten selvisi, että tuo "mummopatsas" on Kupittaan saven Matti ja Maija -patsas, josta on olemassa lukuisia erilaisia versioita ja joka tuntui olevan ilmeisen haluttu.

Kiitokset Huutokauppakeisarille. Ilman sinua olisimme edelleen tietämättömiä. Mutta olkoon kuinka haluttu patsas tahansa, ei se ihan paraatipaikalle ole päässyt meillä kotona. :)

Meillä on myös eräs vihreä lasipullo, joka on seurannut muutosta muuttoon ja joka on myös peräisin anopin aarteistosta. Anoppi vain sanoi antaessaan pullon meille, ettei sitä saisi hävittää. Muutama vuosi sitten sisustuslehteä selaillessani bongasin tutun pullon lehden artikkelista. Ai tää on joku Nanny Still... Täytyy pitää vastaisuudessakin silmät auki. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä aarteita saattaa omistaa.

- Karoliina, anti-antiikkiasiantuntija