Mustikkavuorella

Pääsimme viettämään pitkää viikonloppua mökillä, koska Mikkelissä helatorstain jälkeinen perjantai oli vapaapäivä koulusta. Neljän päivän vapaa tuli juuri oikeaan aikaan. Ei siksi, että olisin voinut huilia pitkän viikonlopun, vaan siksi, että sain tehtyä paperitöitä ihan rauhassa. Vaikka mukana olikin kassillinen oppilaiden tehtäviä, ei se jaksanut kovasti masentaa, koska luvassa oli kuitenkin neljä päivää luonnon rauhaa. Tällä kertaa muistimme ottaa juomavedenkin mukaan!

Mökkitoimisto
Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan.

Helatorstai oli viikonlopun ainoa oikeasti lämmin päivä, ja onneksi päätimme lähteä silloin retkeilemään Mustikkavuorelle, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä mökiltä. Valitsimme meille ennestään tuntemattoman Mustikkavuoren retkikohteeksi sen takia, että Perinnetietoa Anttolan Pitkälahden kylästä -teoksessa Mustikkavuori on laitettu otsikon Peljättäviä paikkoja alle. Oliko se sitten niin peljättävä?

Mitä ylemmäs pääsimme, sitä kummallisempia kivimuodostelmia ja onkaloita näimme, ja välillä maasto oli hieman vaikeakulkuista. Mietimme, mitähän kaikkia eläimiä niissä kallionkoloissa asusteli. Muurahaisia ja hämähäkkejä isompia elukoita ei kuitenkaan (onneksi) tullut vastaan. Oliko paikkaa aikoinaan aihetta pelätä maaston takia vai liittyiköhän paikkaan jokin uskomus?

Täytynee vielä joskus palata Mustikkavuorelle, sillä emme löytäneet luolaa, jonka pitäisi olla jossakin noilla main...

- Karoliina

Tehtiin me vähän pihahommiakin, ihan iloisella mielellä. :)