Näin neuvottelet pankkiasiat kotisohvalla tai mökkiterassilla

Yhteistyössä Suur-Savon Osuuspankki

Vaikka verkkopankki on ollut arkipäivää jo vuosikausia, on ollut silti pankkiasioita, joita varten on täytynyt varata pankkiin henkilökohtainen tapaaminen. Olen itse käynyt pankissa esimerkiksi hakemassa lainaa, neuvottelemassa maksusuunnitelmasta, pyytämässä lyhennysvapaata ja suunnittelemassa säästämistä. Aina sopivan käyntiajankohdan löytäminen ei ole ollut helppoa. Omat ja puolison työajat eivät ehkä sovi yksiin, auto ei ole käytössä tai neuvottelun ajaksi ei järjestykään lapsenvahtia. Mökkilomakin saattaa ikävästi keskeytyä.

Pääsin kokeilemaan Suur-Savon Osuuspankin verkkoneuvottelua, joka voi ratkaista edellämainitut ongelmat. Pankkiasioista voi nyt neuvotella omalla kotisohvalla, työpaikan lounastauolla tai vaikka mökkiterassilla. Neuvottelua varten tarvitsee vain tietokoneen tai iPadin.

Millaisia asioita verkkoneuvottelussa voidaan hoitaa?

Verkkoneuvottelussa voidaan kartoittaa asiakkaan pankkiasioiden kokonaiskuvaa yleisesti tai keskittyä johonkin ajankohtaiseen pankkiasiaan. Neuvottelussa voidaan keskustella vaikkapa säästämisestä, vakuutuksista tai lainojen maksusuunnitelmista. Lainan hakeminenkin voidaan hoitaa kokonaisuudessaan verkon kautta.

Miten toimia, jos haluaa verkkoneuvottelun?

Ota yhteyttä soittamalla Suur-Savon Osuuspankin numeroon 010 255 2601 tai tee ajanvaraus verkkopankin ajanvarauksen kautta. Näin saat varattua itsellesi sopivan ajankohdan verkkoneuvottelua varten. Verkkoneuvottelija lähettää tarvittaessa toimintaohjeet asiakkaan sähköpostiin. Tällöin saa rauhassa tutustua ohjeisiin ennen neuvottelua. Asiakkaalle lähetetään edellisenä päivänä muistutustekstiviesti neuvottelusta, mikä on mielestäni myös hyvä ja tarpeellinen palvelu. 

Jos osallistut verkkoneuvotteluun iPadin välityksellä, lataat AppStoresta etukäteen OP:n verkkoneuvottelusovelluksen. Verkkoneuvottelua varten kirjaudutaan kuitenkin normaalisti verkkopankkiin omilla tunnuksilla. Kokeilin itse verkkoneuvottelua iPadilla, ja sen käyttö oli helppoa ja mukavaa. Jos ilmenee teknisiä ongelmia, verkkoneuvottelija voi soittaa asiakkaalle tai asiakas neuvottelijalle. Verkkoneuvottelusovelluksen toimivuutta pääsee myös testaamaan verkkopankissa.

Valitettavasti verkkoneuvottelusovellusta ei ole vielä saatavilla muille älylaitteille kuin iPadille. Neuvottelu onnistuu myös tietokoneen välityksellä, kunhan koneella on toimiva ääni- ja kuvayhteys.

Onko verkkoneuvottelu turvallinen?

Verkkoneuvottelua varten asiakas kirjautuu verkkopankkiin omilla tunnuksillaan. Tässä mielessä verkon kautta tapahtuva keskustelu on turvallisempi kuin puhelinkeskustelu. Verkkoneuvotteluun voi osallistua myös pariskunta, ja tällöin toisen osapuolen on täytynyt ennakkoon sopia asiasta viestillä oman verkkopankkinsa kautta. Tällä varmistetaan keskusteluun osallistuvien henkilöllisyys.

Jos neuvottelussa tehdään päätöksiä tai muutoksia, joihin tarvitaan asiakkaan allekirjoitus, tämäkin voidaan hoitaa pankin sähköisessä allekirjoituspalvelussa.

Mitä hyötyä verkkoneuvottelusta on?

Pankkiasioiden hoitaminen verkkoneuvottelulla oli mielestäni helppoa ja mukavaa. Jos olet joskus esimerkiksi soittanut Skypellä, ei verkkoneuvottelu tilanteena eroa juurikaan siitä. Sain pankin puolelta toimintaohjeet, ja tukikin oli puhelinsoiton päässä, jos ongelmia olisi tullut.

Sain valita itselleni sopivan ajankohdan verkkoneuvottelua varten. Ei tarvinnut huolehtia auton pysäköinnistä tai siitä, miten lapsi viihtyy neuvottelun ajan, kun istahdin keittiön pöydän ääreen ja lapsi leikki omassa huoneessaan. Koska olin jo kesälomalla, olisin voinut hoitaa verkkoneuvottelun vaikka mökiltä käsin, eikä minun olisi tarvinnut ajaa kaupunkiin pankkiasioiden vuoksi. 

Ääni- ja kuvayhteys toimi iPadillani hyvin. Näin ruudulla neuvottelijan ja ruudun alanurkassa myös itseni. Verkkoneuvottelussa on myös se hyvä puoli, että neuvottelija voi jakaa asiakkaan nähtäväksi ruudulle materiaalia, esimerkiksi taulukoita. Näin asiakkaan on helpompi hahmottaa keskusteltavat asiat.

Sain ystävällistä palvelua, ja mikä tärkeintä, sain pankkiasiani hoidettua helposti ja nopeasti täysin sähköisesti. Voin siis mielelläni suositella verkkoneuvottelua. Voit tutustua siihen osoitteessa uusi.op.fi/verkkoneuvottelu.

- Karoliina