Neitvuori, näköalapaikka Saimaalle

Perheen kesäpuuhalistalla oli retki Neitvuorelle, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Mikkelistä. Neitvuorelta avautuu upeat näkymät Saimaan Luonterille, joten ne oli päästävä näkemään. Hassua, ettemme ole käyneet siellä aiemmin, kun se kuitenkin on niin lähellä.

Eilen, perheen yhteisenä vapaapäivänä, otimme pienet eväät reppuun, ajelimme Neitvuorelle seuraten opasteita, jätimme auton pysäköintipaikalle ja lähdimme kävelemään "Hiijje silimukkaa", noin 3,9 kilometrin retkeilyreittiä. Reitistä on mahdollista kiertää myös lyhyempi versio. Neitvuorella kulkee myös pidempiä retkeilyreittejä, joista kokeneemman patikoijan kannattaa ottaa selvää.

Reitin varrella oli useita merkittyjä näköalapaikkoja, joista sai ihastella suomalaista järvimaisemaa. Reitti oli merkitty oransseilla merkinnöillä, joten eksymisen vaaraa ei ollut. Söimme eväät laavulla, jossa olisi ollut mahdollista tehdä myös tulet ja paistella makkaraa. Laavulta löytyy polttopuita, kirves ja myös kuivakäymälä. Vieraskirjan merkintöjen perusteella Neitvuori on myös ulkomaalaisten turistien suosiossa.

Päivä oli aika kuuma, eikä "onko vielä pitkä matka" -narinoilta tietenkään vältytty. Ihan paahtavimpana hellepäivänä matkaan ei kannata lähteäkään. Välillä matkalla oli aika jyrkkiä nousuja, ja tänään jaloissa tuntuu, että tulipahan käytyä. Mutta onneksi niin, sillä Neitvuori on näkemisen arvoinen paikka! Kuvat eivät mitenkään pysty tallentamaan niitä huikeita näkymiä. Käykää itse katsomassa! Tarkempaa tietoa Neitvuoresta löytyy täältä.

- Karoliina