Nollabudjetin vaatehuone

Kun tulin yhtenä päivänä töistä kotiin, eteinen oli täynnä tavaraa. Mies oli vapaapäivänään aloittanut vaatehuoneen/työhuoneen/varaston siivoamisen. Meillä on siis tällainen pikkuhuone, joka on ollut näissä kolmessa käyttötarkoituksessa. Kun pöytätietokoneemme hajosi lopullisesti ja mieskin oli saanut opinnot valmiiksi, totesimme, ettei meillä ole varsinaisesti tarvetta työhuoneelle.

Kun kerran siivous oli aloitettu, se oli tehtävä loppuun. Tavaraa lähti paljon kierrätykseen ja osa odottelee kaatopaikalle pääsyä. Vanha, talon alkuperäinen pöytätaso sai lähteä, samoin jo hieman rikki menneet kirjahyllyt. Vanha muovimatto oli osittain irrallaan, ja päätimme heittää sillekin hyvästit.

Omissa visioissani vaatehuone olisi kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Yhdelle seinälle tulisi monipuolinen vaatteiden säilytysjärjestelmä kenkähyllyineen. Lattiaan laittaisin parketin, niin kuin muuallakin talossa on. Pankkitilin saldo on kuitenkin ristiriidassa haaveeni kanssa, joten toistaiseksi päädyimme halpaan mutta ihan toimivaan versioon. Kaikki tarvikkeet olivat sellaisia, jotka meillä oli jo olemassa. Vaatetangot ja niiden telineet olivat vanhat, varastosta siirsimme niitä lisää vaatehuoneeseen. Hyllyt kansioille, askartelutarvikkeille, kirjoille ja kengille syntyivät vanhoista kirjahyllyistä. Puukuvioista muovimattoa oli jäänyt meille bändikämpän tekemisen ajoilta. Seiniä ei maalattu, koska eipä niitä juuri kukaan muu katsele kuin me itse.

Tästä siis suurin piirtein lähdettiin. Siivousvaihe jo meneillään.

Ja tällainen on lopputulos.

Tämä oli ihan täysin miehen aikaansaannosta. Minä vain siirtelin tavaroita paikasta toiseen ja hankkiuduin turhasta tavarasta eroon. (Ja kirjoittelin siitä tänne.)

Minä ainakin aion nyt nauttia vapaapäivistäni aika hektisen työviikon jälkeen. Nyt on arvosanat rekisterissä, ja ajatukset vähäksi aikaa muualla kuin työasioissa. Kivaa ja aurinkoista viikonloppua!

- Karoliina