Ope, pysy järjissäsi!

Uusi lukuvuosi lähti ryminällä käyntiin, mutta meno on jo onneksi ehtinyt hieman tasoittua, kun on päässyt jyvälle monista asioista. Työ tuntuu tällä hetkellä oikein mukavalta, mutta tiedän, että stressi vaanii aina nurkan takana. Jotta en tekisi samoja virheitä kuin viime lukuvuonna, olen miettinyt, miten auttaisin itseäni jaksamaan paremmin arjen pyörityksessä. Siispä ohjeeksi itselle:

Älä jätä pois liikuntaa. Liikunta piristää loppujen lopuksi, vaikka lenkille lähteminen ei houkuttelisi ollenkaan. Aineiden ja kokeiden korjaaminen ja koneella istuminen vetää hartiat jumiin, ja siitä seuraa päänsärky. Yritä ehkäistä tätä liikkumalla. 

Syö tasaisin väliajoin. Välipalaa ei saa unohtaa. Muuten tulee vedettyä nälissään hirmuinen määrä hiilaria ja sitten taas väsyttää. Eikä jaksa lähteä lenkille. Kierre on valmis. 

Keksi työhön jotain ihan uutta. Varsinkin sellaista, joka aiheuttaa sen, että itse tarvitsee puhua vähemmän ja oppilaiden tehdä itse enemmän.

Mene ajoissa nukkumaan. Niin, mene. Älä jää katsomaan Frendien 56. uusintaa. 

Lue kirjoja, vähemmän kaikkea turhaa netistä. Kirjallisuus on voimauttavaa. 

Aloita säännöllinen harrastus. Omaa aikaa! Jos en pääse sinne sisustuskurssille, revin kyllä pelihousuni. 


Kehu ja auta muita. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Älä kehittele mitään "pakko tehdä" -projekteja. Rempataan, kun ehditään ja kun siltä tuntuu.

 

Pidä yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin ja ole läsnä kotona. Tuntisuunnitelmien, kokousten, imuroinnin ja pyykinpesun lisäksi elämässä on muutakin, jotain paljon tärkeämpää.

Muistuta itsellesi, että sinä olet riittävän hyvä. 

Kuva ei ole omalta pihalta, valitettavasti. :)