Vierailulla Pauliina Rundgren Handicraftsin Verstasmyymälässä

Sain kutsun vierailulle Pauliina Rundgren Handicraftsin Verstasmyymälään, joka sijaitsee Kenkäveron pihapiirissä Mikkelissä. Sateisena aamuna minua oli vastassa aurinkoinen Pauliina, joka esitteli minulle myymälää ja sen tuotteita. Pauliina Rundgren Handicrafts suunnittelee ja valmistaa designkäsityötuotteita: sisustustuotteita, koruja ja kodin käyttötavaroita.

Verstasmyymälä Kenkäveron vanhassa navetassa
Vuodesta 1999 asti yrittäjänä toiminut Pauliina kertoo asiakkaille mielellään tuotteiden valmistuksesta sekä tarinoista niiden takana.

Pauliina ammentaa ideansa suomalaisesta luonnosta, mikä näkyikin selvästi, kun katselin ympärilleni verstasmyymälässä. Pauliina kertoi, että jokaisen hänen suunnittelemansa tuotteen takana on tarina, ja se jäi minulle erityisen hyvin mieleen ihan jo ammattini takia. Suuri osa yrityksen tuotteista on valmistettu emalointitekniikalla, joka on perinteinen käsityömenetelmä. Tuotteissa hehkui niin herkullisia värejä, että oli pakko päästä tutkimaan niitä lähemmin.

Yrityksen punainen lanka on ikuistettu myös myymälän seinälle.

Myymälä on jaoteltu selkeästi tuoteryhmittäin. Yhtä nurkkausta hallitsevat korut. Valikoimissa on erilaisia riipuksia, rannekoruja, korvakoruja ja sormuksia.

Keskeltä myymälää löytyy keittiöpyyhkeitä, joiden pelkistetty design miellytti tämän sisustajan silmää.

Pauliina tunnustautui suureksi teen ystäväksi (sellainen olen itsekin), ja myymälässä olikin omistettu yksi alue kokonaan teetuotteille: teepannuille, siivilöille ja erilaisille teelajeille. Teenjuojien kannattaa ehdottomasti käydä täällä.

Oma suosikkini: teepannu ja mustavalkoinen siivilä

Kodin sisustajalle myymälässä on tarjolla mm. seuraavia aarteita:

Sarvipäähahmo näkyy valaisimissa...
... ja naulakoissa ja pyyhkeissä.
Magneettipuuhun voi kiinnittää vaikkapa tärkeimmät valokuvat.
Magneeteissa värikkäita lintuja ja perhosia
Kynttilämanseteilla voi vaihdella kattauksen tyyliä.
Tuotteita saunaan ja kylpyhuoneeseen
Lemmikin omistajille ja eläinten ystäville: näitä tuotteita ostamalla voi tukea Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksen ja löytöeläintalon toimintaa.

Myymälän yhteydessä toimii Pauliina Rundgrenin verstas, jossa tuotteet valmistetaan. Pauliinan lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi työntekijää. Paikan päällä on siis mahdollista kysellä tuotteista, jos jokin asia askarruttaa.

Yritys järjestää myös designpajoja, joissa on mahdollista päästä itse tekemään ja kokemaan.

Jos kaipailet jotain uutta itsellesi tai kotiisi tai etsit persoonallisia lahjaideoita, suosittelen lämpimästi piipahtamaan Verstasmyymälässä. Pauliina Rundgren Handicraftsin tuotteita löytyy myös esimerkiksi TaitoShopin verkkokaupasta ja Design Lab Luomon puodista Mikkelin keskustassa.

- Karoliina