Pitääkö myytävällä asunnolla olla kohderyhmä?

Kun on myymässä asuntoa, pitäisikö miettiä, millaiselle kohderyhmälle asuntoa myydään? Millainen olisi ns. unelmaostaja? Näitä kysymyksiä on tullut mietittyä, kun oma koti on ollut myynnissä kohta pari kuukautta.

Jotkin asunnot ovat tyyliltään, kooltaan tai sijainniltaan sellaisia, että ne sopivat vain rajatulle ostajakunnalle, kuten esimerkiksi kaupungin ytimessä sijaitseva moderni loft-asunto. Sitten taas on asuntoja, jotka voisivat sopia hyvin monenlaisille ihmisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Kun aloin miettiä oman talomme kohderyhmää, en keksinyt vain yhtä rajattua ostajaehdokasta. Mieleen tuli aika monenlaisiakin vaihtoehtoja:

Perheelle, jossa on pieniä lapsia

Kahden vierekkäisen makuuhuoneen välillä on ovi. Vauva-aikana on kätevää, kun vanhempien makuuhuoneesta pääsee nopeasti vauvan huoneeseen. Kun on kaksi jo hiukan isompaa lasta, vierekkäiset huoneet voi antaa sisaruksille, ja vanhemmat saavat hieman kauempana sijaitsevan makuuhuoneen. (Näin meillä siis on tehty.) Lisäksi lapset rakastavat metsäistä rinnepihaa. Päiväkotiin, kouluun ja kauppaan on kohtalaisen lyhyt kävelymatka.

Perheelle, jossa on teini-ikäisiä lapsia

Teini-ikäiset kaipaavat omaa tilaa, ja mikä sen helpompaa kuin antaa alakerran oleskelutila teinien ja heidän kaveriensa käyttöön. Välioven makuuhuoneiden välistä voi laittaa umpeen. Teinin näkökulmasta plussaa on lyhyt matka keskustaan.

Kotoa käsin töitä tekevälle

Jos teini-ikäiset eivät valloita alakertaa, se sopii työtilaksi kotoa käsin työtä tekevälle. Oma sisäänkäyntikin löytyy, jos on tarpeellista tavata asiakkaita.

Musiikkiharrastajalle

Taloon on tehty oma musiikkihuone, jossa on akustiikkalevyt. Soitto kuuluu ulos, mutta ei häiritsevästi. Miksei tilaa voisi käyttää muuhunkin harrastustoimintaan.

Auto- ja moottoripyöräharrastajalle

Lämpimänä pysyvä autotalli ja iso varastotila sekä harrastehuone antavat mahdollisuuden kaikenlaiseen rakenteluun ja myös säilytykseen.

Autottomalle

Keskustaan on matkaa noin 1,5 kilometriä ja lähin bussipysäkki on noin 300 metrin päässä.

Viherpeukalolle

Eri tasoissa oleva piha antaa mahdollisuuksia mielenkiintoisiin piharatkaisuihin. Metsikkö antaa hyvän maiseman vuodenaikojen vaihtumiselle. Parvekepuutarhuri ilahtuu isosta parvekkeesta.

Sellaiselle, jolta puuttuu viherpeukalo

Itse tähän ryhmään kuuluvana olen ollut tyytyväinen pihaamme. Ei ole hurjan paljon nurmikkoa ajettavaksi, ja rinteen voi antaa olla melko luonnontilaisena, jos viherhifistely ei innosta.

Liikkujalle ja ulkoilijalle

Urpolan luontopolku ja pururata sekä Kaihun kierros ja frisbeegolfrata ovat kivenheiton päässä. Noin kilometrin säteeltä löytyy myös kaksi kuntokeskusta sekä talvella luistelukenttä ja kesällä beachvolleykenttä ja uimarannat.

Mitä mieltä olet: pitäisikö asuntoa markkinoida tietynlaisille ostajaehdokkaille? Ja millainen olisi sinun kotisi asukas, jos et sinä itse?

Mukavaa viikonlopun jatkoa itse kullekin!

- Karoliina

P.S. Asuntorintamalle ei kuulu uutta. Toivotaan, ettei se unelmatalo karkaisi meiltä. Huomenna on taas meillä esittely. Jos tunnistit itsesi noista edellisistä kuvauksista ja olet etsimässä kotia, kurkkaa ilmoitukseen.