Putkiremontin jälkeen

Putkiremontti on onnellisesti ja onneksi takana. Olen todella tyytyväinen, että se tuli tehtyä, sillä eron entiseen huomasi heti. Taustatietona kerrottakoon vielä siis, että talomme on rakennettu vuonna 1974 ja käyttövesiputket olivat alkuperäiset kupariputket.

Ensimmäinen havaintoni oli se, että vesi virtasi hanasta tasaisesti ja hyvällä paineella. Toinen havaintoni oli se, että kylmä vesi oli todellakin kylmää. Lämmin vesikin tuli hanasta nopeammin kuin ennen. Kolmas havainto oli veden raikas maku. Ei vesi ennenkään pahalta maistunut, mutta kun näki putkiston kunnon, niin ei voinut olla miettimättä, mitä ylimääräistä veden mukana mahtoi tulla. Lisäksi kylpyhuone näyttää pysyvän siistimmän näköisenä, kun suihkusta tuleva vesi ei värjää kaakeleita punertaviksi. Kupariputket vaihtuivat komposiittiputkiin.

Tässä vielä tämä kuva, joka on blogissa ollut jo aiemmin. Tämän nähtyäni en ihmetellyt lainkaan, miksi veden paine oli hiukan epätasainen. Tuo mömmö tuossa ei siis ole mitään liejua vaan aivan kovaa tavaraa. Rautajäämiä, jos oikein ymmärsin. Joissakin kohdissa putki oli tukossa tätäkin enemmän.

Joten, jos mietit siellä, teettäisitkö vanhaan taloon putkiremontin ennemmin vai myöhemmin, niin suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa. :)