Seuraa intohimoasi

Perjantai-iltana kuulemani ajatus jäi pyörimään mieleeni. Mitä tahansa teetkin, tee se intohimolla. Muuten siinä ei ole mitään järkeä. Tai jotenkin näin se meni, ja sen lausui Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen. Sami oli kertomassa Starboxin bloggaajatapahtumassa Tertin kartanossa blogin kirjoittamisesta ja kaikesta sen ympärillä.

Katselin ympärilleni ja näin salillisen bloggaamisesta innostuneita naisia, jotka kuuntelivat tarkasti konkaribloggaajan neuvoja  ja nauroivat välillä katketakseen. Jokaisella meistä on intohimo siihen omaan juttuun, joka tuntuu itselle juuri sopivalta.

Tertin kartanoa esitteli meille Heli Pöyry, joka kertoi monenlaista kartanon historiasta ruokapöydän herkkujen yksityiskohtiin. Ajattelin, että tuolla naisella on intohimo tekemisessään, sen näki hänen aidosta innostuksestaan.

Heli Pöyry
Meidät laitettiin koristelemaan pipareita. Ainekset olivat ainakin monipuoliset (ja herkulliset).
Aika tavallisia näistä tuli, mutta maku oli kohdallaan.

Minulla intohimo omaan työhöni on rehellisesti sanottuna välillä aika vähissä, joskus jopa hukassa. (Tämän voi varmaan jokainen opettaja allekirjoittaa.) Mutta kokonaan kadoksissa se ei voi olla, koska muuten työssä ei olisi mitään järkeä, ei sitä jaksaisi. Oppilaat saavat siis kestää opettajaa, joka on rasittavan innostunut kirjallisuushistoriasta.

Omaa intohimoani kirjoittamiseen, sisustamiseen ja kauniisiin asioihin voin toteuttaa täällä blogissa. Perjantai-illan bloggaajatapaaminen vahvisti ajatusta siitä, että tämä on se minun juttuni, tätä haluan tehdä, vaikka sen muoto muuttuisikin ajan mittaan. Sami Minkkinen totesi myös, ettei sillä ole niin väliä, lukeeko hänen juttujaan sata vai tuhat vai kymmenentuhatta ihmistä. Parasta on se, että onnistuu koskettamaan tai naurattamaan edes yhtä ihmistä, ja saa siitä palautteen. Se tunne on jotain uskomatonta.

Toivottavasti jokaisella on jokin intohimon kohde, liittyi se sitten työhön, harrastukseen tai elämäntapaan. Ja jos sitä intohimoa ei seuraa, tuskin tuntee itseään kokonaiseksi.

- Karoliina

P.S. Kiitos kanssabloggaajat, Starboxin tiimi, Sami Minkkinen ja Tertin kartano!

Tertin juhlapöydän antimia