Shoppailemassa henkistä pääomaa

Olen aikamoinen antishoppailija, ainakin mitä vaatteisiin tulee. Vaatekaupoissa kiertely ei kuulu suosikkipuuhiini, sillä minusta se ei ole rentoa ajanvietettä vaan lähinnä kestävyysurheilua. Aika usein vaatteet tulee ostettua sovittamatta ja fiilispohjalta. Siis silloin harvoin, kun saan itseni ostoksille. Viikonloppuna minulla oli aikomuksena ostaa uudet housut, mutta en jaksanut sovittaa yksiä farkkuja enempää, ja housut jäivät ostamatta.

Tykkään kuitenkin shoppailla monenlaista muuta (rahatilanteen salliessa). Viikonloppuna huomasin ostelleeni lähinnä henkistä pääomaa, ja se tuntui oikein mukavalta. Mitä sitten hankin?

Teatteri. Perjantaina kävin työkavereiden kanssa katsomassa Ristiinan Tuuva-teatterin näytelmän Liian paksu perhoseksi. Teatterissa tulee käytyä liian harvoin, mutta hienoa ajanvietettähän se on, kun vain saa aikaiseksi lähteä. Tuuva-teatterin esitys nauratti ja kosketti.

Kirjoittaminen. Lauantaina suuntasin kaupungille. Halusin käydä kurkkaamassa Design Lab Luomon uutta puotia, jossa myydään paikallisten pienyrittäjien suunnittelemia ja valmistamia tuotteita. Mukaan lähti Elisa Hillgenin suunnittelema Naisvuori-aiheinen muistivihko. Olen yrittänyt kirjoittaa puhelimen muistikirjaan postausideoita ja muita muistettavia asioita, mutta en voi sille mitään, että tarvitsen paperia ja kynän. Ne tuntuvat paljon luontevammilta ideoiden raapusteluun. Muistivihko on myös paljon kauniimpi. :) Katselin myös Mikkeli-aiheisia tarjottimia, mutta ehkä seuraavalla kerralla...

Lukeminen. Sain joululahjaksi lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan ja ajattelin lunastaa sen nyt. Rakastan kirjoja ja voisin hankkia niitä hyllyt täyteen. Olen kuitenkin päätynyt hankkimaan vain joitakin klassikoita ja kirjoja suosikkikirjailijoiltani. Päädyin sitten Tommi Kinnusen uutuuskirjaan Lopotti. Kinnusen edellinen romaani Neljäntienristeys teki vaikutuksen, ja pitihän tämä tuoreinkin teos päästä lukemaan.

Elokuvat. Kun koko perhe oli kotona lauantai-iltana, päätimme pitää leffaillan. Makuunista vuokrattiin Tenavat-elokuva ja tyttö halusi myös yhden vanhemman Risto Räppääjä -elokuvan. Meille vanhemmille vuokrattiin Hobitti: Viiden armeijan taistelu. Huomasimme, että nämä leffatrilogian osat kannattaisi katsella vähän tiiviimmällä aikavälillä, kun yritimme molemmat muistella, mitä siinä tokassa osassa tapahtuikaan. Makuunissa oli myös myynnissä viisi elokuvaa viidellä eurolla, ja sieltä lähtikin vielä viisi elokuvaa omaan hyllyyn.

Eli shoppailu ei näköjään tuota minulle lainkaan ongelmia, kunhan minun ei tarvitse hikoilla monessa eri kaupassa vaatteita sovitellen ja vatsamakkaroita päivitellen. Luulen myös, että näistä ostoksista saa hiukan energiaa uuteen työviikkoon. :)

- Karoliina

7-vuotias poikani halusi harjoitella kuvaamista, ja tässä on yksi otoksista.