Sisustajan unelmakuukausi

Sisustusjutuista kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä hieman kornilta, kun oman kodin laittaminen on ihan retuperällä. Olen kai saanut jonkinlaisen sisustusähkyn ja kyllästynyt seuraamaan sisustusblogejakin. Syyskuussa on kuitenkin niin paljon kaikkea mukavaa kotiin liittyvää tarjolla, että sisustusasiatkin toivottavasti alkavat taas kiinnostaa.

Ensi viikolla järjestetään Helsingissä vuosittaiset Habitare-messut, joka on Suomen suurin sisustus-, huonekalu- ja designtapahtuma. Tämän vuoden teema on Huomisen koti: "Huomisen koti on tila tai mielentila, jossa voi tuntea olevansa turvassa, lämpimässä ja rakastettu. Se luo vastapainoa elämän hektisyydelle ja muutoksille." (Habitare)

Näyttelyhallit ovat täynnä kaikkea sisustamiseen liittyvää, sekä vanhoja klassikoita että uusia innovaatioita. Nuoret suunnittelijat ovat taas saaneet oman osastonsa. Habitaren kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma sekä äänen- ja kuvantoistolaitteiden näyttelytapahtuma.

Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa Habitaressa ja toivon pääseväni messuille myös tänä vuonna. Sieltä on helppo löytää uusia ideoita omaan kotiin, ja joillakin yrityksillä on myös hyviä messutarjouksia.

Habitare 2016
Habitare 2016
Habitare 2016

Viikko Habitaren jälkeen designia pääsee ihastelemaan ja ostamaan kotikaupungissani Mikkelissäkin, kun MAD Design Market täyttää konserttitalo Mikaelin. Tämä muotoilu-, käsityö- ja sisustusalan tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa, tänä syksynä lauantaina 23.9.2017 klo 10-16. Olen taas valmistautunut tekemään edullisia löytöjä, kuten varmasti moni muukin, sen verran suosittu tapahtuma on ollut aiempina vuosina.

MAD Design Market 2016
MAD Design Market 2016
MAD Design Market 2016

Olen jo kauan harmitellut, ettei Mikkelin H&M:stä ole voinut ostaa sisustustuotteita, mutta nyt sekin on mahdollista. H&M Home avautui Kauppakeskus Stellassa tällä viikolla. En ole uskaltautunut vielä käymään uudistuneessa myymälässä ennen palkkapäivää. :D Ehkäpä käyn ensin siellä Habitaressa fiilistelemässä ja etsimässä ideoita ennen kuin lähden ostoksille.

Olen todella hukassa oman sisustusvisioni kanssa, enkä oikein osaa päättää, minkälaista tyyliä kaipaan kotiimme. Välillä pelkistetyn moderni tuntuu hyvältä, välillä taas huomaan ihailevani boheeminoloisia taiteilijakoteja. Olenkin miettinyt, pitäisikö kysyä neuvoja alan ammattilaiselta, sisustussuunnittelijalta. Omat ideani eivät nimittäin kanna suureen kokonaiskuvaan asti. 

Tällaisissa mietteissä sateisena ja harmaana lauantaina. Mitään en ole oikein saanut tänään aikaan, paitsi unohtanut pyykit koneeseen, mutta mies on jo nikkaroinut kenkähyllyn ja siivoilee nyt autotallia lasten kanssa. Jospa käyn nyt ne pyykit koneesta ja keittelen kupillisen teetä. Mukavaa viikonloppua!
 

- Karoliina