Sisustussävyjä

Minun silmääni miellyttävät sisustuksessa maanläheiset värit. Niihin voi yhdistellä räväköitäkin värejä pieninä annoksina. Kerroinkin jo aiemmin, että valkoista ei meidän kodissamme esiinny kovin suurina annoksina, vaikka valkoinen väri lisäisikin valoisuutta. Kaapistot, ovet ja katot ovat valkoiset, seinissä on ruskean eri sävyjä ja huonekaluissa harmaata ja tummaa ruskeaa. Lattia on vaaleaa parkettia.
 

Olohuoneessa on ystäviltä läksiäislahjaksi saatu Viikate-taulu, joka on ehtinyt jo hieman kärsiä muutoissa, mutta on silti tärkeä esine meille. Bellus-sohva on Maskusta. Sohva on mukava istua, ja vesipestävät ja irrotettavat päälliset ovat lapsiperheessä kätevät.
 

Jyskin nojatuoli ei ole kovin laadukas, mutta sopii kankaansa puolesta hyvin yhteen sohvan kanssa. Seinille olisi mukavaa saada jossakin vaiheessa oikeaa taidetta, mutta toistaiseksi niitä saavat koristaa elokuvatähdet.
 

Ruskea vitriini ja lipasto ovat Laulumaan tuotantoa. Meillä on samasta sarjasta myös tv-taso ja kapea vitriini. Saimme kaikki neljä edullisesti mikkeliläisestä Kaluste Marsalkka -liikkeestä. Kyseessä oli tuotannosta poistuvan värin viimeiset kappaleet. Aluksi arvelimme, ettei liikkeestä löytyisi meidän budjetillemme sopivia kalusteita, mutta kannatti käydä katsomassa.

Vitriinin ja lipaston päälle olen kerännyt vanhoja valokuvia minun ja mieheni suvuista. Olen suunnitellut tekeväni niistä (ja muista kehyksiä odottavista kuvista) valokuvaseinän.

 

Muut sisustuksessa suosimani värit löytyvät tästä keittiön taulusta. Purppuran ja sinisen sävyjä näkyy fiiliksen mukaan tekstiileissä. Pidän erityisesti turkoosista ja petroolista. Taulu on päätynyt meille tyhjilleen jääneestä mummolastani, ja sen takia (hyvien värien lisäksi) taulu on minulle tärkeä, vaikkei sillä rahallista arvoa taida juuri olla.
 

Olohuoneen verhoissa (Vallilan Yllätys) on raikkaita violetin ja sinisen sävyjä. Lasten keinutuolit ovat tulleet olohuoneeseen ilmeisesti jäädäkseen, sillä lapset katsovat niistä kaikista mieluiten televisiota. Keltainen keinutuoli on lahja lasten tädiltä, ja punakeltaisen keinutuolin on tehnyt lasten isosetä.

Suuret seinäpinnat saavat olla mielestäni maanläheisiä ja harmonisia. Tekstiileissä, koriste-esineissä ja huonekaluissa saa olla väripilkkuja. Näitä vaihtelemalla saa kodin ilmettä vaihdettua suhteellisen helposti oman maun ja vuodenaikojen mukaan.