Talvitunnelmia ulkona ja sisällä

 

Toivoin oikeaa talvea, ja sellainen tosiaan tuli. Pakkassää ja auringonpaiste ovat hienoa katseltavaa, mutta flunssaisten lasten kanssa ei näillä pakkasilla ole juuri ulkoiltu. Viime viikonloppuna, kun sääkin oli vielä hieman inhimillisempi, pelailtiin pihalla, ja ruokakin, savustettu lohi, valmistui ulkona.

Sisällä talossakin on tuntunut, että ulkona pakkanen paukkuu kovissa lukemissa. Takka lämpiää tiiviiseen tahtiin, ja siitäkin huolimatta villasukat ovat vakiovaruste. Viikonloppuna halusin saada alakertaankin varpaille lämmikettä, ja lähdin Sotkaan ostamaan mattoa, mutta päädyinkin ostamaan uuden maton yläkertaan. Yläkerran pitkänukkainen matto siirrettiin alakertaan, ja yläkertaan tuli sileäpintainen matto, jossa on mukavan talvinen väri ja kuvio. Pienet, pyöreät matot maksoivat vain viisi euroa kappaleelta, joten nappasin kaksi valkoista mukaan ison maton lisäksi.

Näillä pakkasilla pärjää kyllä, sehän on vain pukeutumiskysymys. Mukana on kyllä pieni jännitysmomentti: Käynnistyykö auto aamulla? Toivottavasti. Mukavaa loppuviikkoa!