Tavallinen tiistai


Mukavuusalue-blogin Riikka haastoi bloggaajia kirjoittamaan omasta arkipäivästään. Olemme saman alan ihmisiä, joten oli mukava kurkistaa hänen perusmaanantaihinsa. Blogissani on ollut hiljaista, joten sainpa ainakin jutunjuurta, kun päätin tarttua haasteeseen. Tässäpä siis tulee kuvaus minun tavallisesta tiistaipäivästäni. Kuvat ovat puhelimella napsittuja.

6.00 Herätys. Laitan auton lämmitykseen ja haen sanomalehden. Lataan miehelle kahvinkeittimen valmiiksi. Meikkaan, juon vitamiinijuomaa ja selailen sanomalehteä. Harjaan hiukset ja laitan ne ponnarilla kiinni. Syön pikaisesti ruisleipää ja juon teetä. Etsin tytön ulkovaatteet valmiiksi ja tarkistan päiväkotirepun. Laitan omat eväät valmiiksi jääkaappiin.

6.45 Herätän tytön. Puen työvaatteet. Tarkistan oman laukkuni. Syön vielä omenan, koska rahkaan ei ole aikaa. Autan tyttöä aamutoimissa. Vaatteet on valittu jo illalla valmiiksi. Aukaistaan letit, jotka ovat olleet yön yli päässä, jotta aamuksi saadaan kiharat, koska tyttö haluaa olla Nelli Nuudelipää. Poika herää ja tulee sohvalle istumaan viltin alle.

7.20 Napsautan kahvinkeittimen päälle. Mies jää pojan kanssa vielä kotiin. Lähden kotoa tytön kanssa. Vien hänet päiväkotiin ja lähden ajamaan töihin. Otan matkalta työkaverin kyytiin.

7.50 Työpaikalla. Vien eväät jääkaappiin ja tarkistan postilokeroni.

8.00 Ensimmäinen oppitunti (kaksoistunti ilmaisutaitoa) alkaa.

9.40 Wilman ja sähköpostin tarkistus. Teetä muutaman työkaverin seurassa. Wilma-viesti oman pojan opettajalle.

10.10 Hyppytunti. Pakkailen tavaroitani luokassa muuttoa varten. Koulun remontti on pian valmis ja torstaina on muutettava tavarat toiseen luokkaan. Käyn ottamassa kopioita ja varmistan, että kaikki on valmista loppupäivän tunneille. Syön opehuoneessa eilistä iltaruokaa lounaaksi. En syö koulun ruokalassa, koska kaipaan rauhallista ruokahetkeä. Olen huomannut, että sillä voi vähentää stressiä työpäivän aikana.

11.10 Välituntivalvonta. Sen jälkeen on oppitunteja klo 13 asti. Kasien kanssa käsitellään elokuvaa ja ysien kanssa kahlataan kirjallisuushistoriaa. Tuntien jälkeen juttelen työkavereiden kanssa ja syön yhden keksin. Sitten jaksaa jatkaa pakkaamista.

14.00 Käyn syömässä rahkan välipalaksi ja osallistun koulutukseen.

15.30 Lähden ajamaan kotiin. Juttelen autossa työkaverin kanssa äskeisestä koulutuksesta ja vähän muustakin. Jätän työkaverin kyydistä matkalla ja käyn tankkaamassa auton. Koulutuksen oli tarkoitus kestää pidempään, joten pappa on jo käynyt hakemassa tytön päiväkodista.

16.00 Olen kotona. Äitini on tehnyt meille iltaruoan valmiiksi. Pojalla on kaveri kylässä, tyttö leikkii omia leikkejään. Vaihdamme päivän kuulumiset lasten ja äitini kanssa. Mies on iltavuorossa, joten näemme vasta myöhemmin illalla. Miehellä on kolmivuorotyö, ja viikon sisään on sattunut poikkeuksellisen paljon iltavuoroja.

17.00 Laitan takan lämpiämään, ja tällä kertaa sen sytyttäminen jopa onnistuu kerralla.  Kirjoittelen tätä postausta ja luen muutaman uuden blogipostauksen suosikkiblogeistani. Tyttö katselee lastenohjelmia ja poika saa pelata tabletilla, koska on pelipäivä.

17.30 Teen salaattia lämpimän ruoan kaveriksi.

17.40 Syömme iltaruoan. Poika kertoo koulupoliisin vierailusta koulussa. Poliisi oli kertonut, että poliisin tärkein työväline on kynä, ja sehän lämmittää äikänopettajan mieltä. Tyttö kertoo päiväkodin uusista nukenrattaista, joilla pitää kuulemma leikkiä ihan nätisti.

18.00 Laitan pyykit koneeseen. Rakennellaan legoilla, ja silmäilen samalla Emmerdalea.  Tyttö lauleskelee Eläkeläisten Elän humpalla -kappaletta ja mietin, pitäisikö olla huolissaan meidän lasten musiikkimausta. Eilen laulettiin Viikatteen "Kovaa teetä". Ai mikä Robin?

18.50 Legoilla leikkiminen riittää lapsille, jotka siirtyvät alakertaan heittelemään ja pomputtelemaan koripalloa. Poika aloitti vuoden alussa koripallon pelaamisen, joten pallon läiskytys on meillä jokailtaista "musiikkia" korville. Minä jatkan tämän tekstin kirjoittamista ja kuuntelen samalla uutisia televisiosta.

19.30 Iltapesu, lelujen siivous, iltapala ja hammaspesu.  Kaksi ensimmäistä aiheuttavat tuttuja vastalauseita perheen pienimmissä. "Miks? Ei vielä!" Iltapala meinaa mennä ihan pelleilyksi: naurun rätkätystä ja toivottomia hiljaisuuskilpailuja. Haen pyykit koneesta ja ripustan kuivumaan.

20.30 Iltasadun aika. Luen lapsille usein yhteisen kirjan, mutta joskus, kuten juuri tänä iltana, lapset eivät pääse yksimielisyyteen kirjavalinnasta. Luin tytölle ensin 101 dalmatialaista, ja sitten tutkimme pojan kanssa hetken Guinnessin ennätysten kirjaa.

21.05 Molemmat lapset ovat unessa. Meidän lapset ovat raivostuttavan iltavirkkuja, ja joskus nukahtaminen venyy pidempäänkin. Teen harvoin töitä kotona. Lukion opettajana ollessani jouduin tekemään enemmän työjuttuja kotona kuin nyt yläkoulun opena, ja jätin ne usein lasten nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan. Nytkin minulla olisi rästissä tekstien korjaamisia, mutta elättelen vielä toiveita, että ehdin tehdä ne ns. virka-aikana.

Tulen koneelle kirjoittamaan tätä tekstiä. Mietin, kannattaako tätä julkaista. Ei tämä varmaankaan ketään kauheasti kiinnosta, mutta toisaalta joku saattaa paheksuakin. Arkiset asiat, miten ja milloin tietyt asiat kuuluisi hoitaa, herättävät toisinaan yllättävän voimakkaita tunteita joissakin ihmisissä.

21.45 Mies tulee kotiin töistä. Juttelemme päivän tapahtumista, ja ajattelen, että minulla taisi sittenkin olla ihan helppo päivä. Luetutan hänellä tämän tekstin. Syön kakkosiltapalaksi korvapuustin. Ei ihan järkevä veto, varsinkin kun päivän liikuntasaldo on nolla. Ellei sitä lasketa liikunnaksi, kun rusautin jumissa olevan yläselkäni kuntoon.

22.10 Katsomme kolme jaksoa Parks and Recreationia, vaikka oikeasti kannattaisi mennä jo nukkumaan. Se vaan on niin hyvä sarja! Olemme jääneet koukkuun. Mies hankki HBO Nordicin kanavapaketin ja Chromecast-tikun pelkästään sen takia.

23.20 Käyn vilkaisemassa lapsia, kurkkaan Facebookiin ja Instagramiin ja pesen hampaat. Laitan herätysajaksi 5.50, jotta seuraavana aamuna ei tulisi niin kiire. Käyn nukkumaan.


Miltä näyttää sinun arkipäiväsi? Tartu haasteeseen ja kirjoita blogiisi tai kommenttikenttään. :)