Tietokonepulmia, autoilua, oopperaa

Blogi on viettänyt tällä viikolla hiljaiseloa, sillä tietokone päätti jäädä kesälomalle. Ennen kuin ongelma saadaan ratkaistua, ajattelin kokeilla Bloggerin mobiilisovellusta. Katsotaan mitä tästä puhelinpostauksesta tulee.

Lapset lähtivät maanantaina isovanhemmille pariksi päiväksi, mikä tarkoitti pitkästä aikaa omaa aikaa. Osa ajasta meni maalauspuuhissa (ja hermoillessa), mutta aikaa jäi rennommillekin harrastuksille, kuten lukemiselle.

Keskiviikkopäivän vietimme aika pitkälti autossa, kun ajelimme Lempäälään ja takaisin. Uudistimme perheen autokantaa ja pyörähdimme Ideaparkissa ennen kotimatkaa. Ostoksia teimme vain Luhta Outletissa, josta löytyy monenlaista vaatetta ja kodintekstiilejä jopa puoli-ilmaiseksi. Jos omalta paikkakunnalta tai lähistöltä löytyy Luhta Outlet, suosittelen käymään.

Mikkeliin päätimme ajaa Jyväskylän kautta. Pidempää visiittiä ei ollut aikaa tehdä, mutta ajelimme entisten kotikulmien - Muuramen ja Kuokkalan - kautta. Muutimme pois Keski- Suomesta viisi vuotta sitten. Emme ole juurikaan vierailleet Jyväskylässä sen jälkeen paria lyhyttä käyntiä lukuunottamatta. Tutut paikat olivat kyllä muuttuneet kovasti sitten viime näkemän.

Torstaina pääsin yllättäen nauttimaan kulttuurista, kun anoppi vei kaksi miniäänsä katsomaan Savonlinnan oopperajuhlien harjoituksia Olavinlinnassa. Harjoitusvuorossa oli Tosca. Vaikka en oopperaa liiemmin fanita, on se livenä todella hienoa kuultavaa.  Muutamia kertoja maestro keskeytti esityksen ja sama kohta jouduttiin käymään uudestaan. Esitys meni kuitenkin suhteellisen sujuvasti läpi, ja juonesta ei käänteitä puuttunut.

Savonlinna on viehättävä ja oopperajuhlien aikaan hyvinkin kansainvälinen kesäkaupunki Saimaan rannalla. Jos harkitsee kotimaan kesämatkailua, Savonlinna on oikein hyvä vaihtoehto.