Tunaripuutarhurin to do -lista kesäksi

Meillä ei asu innokkaita viherpeukaloita tai puutarhassa puuhastelijoita. Silti omakotitalossa asuminen ja naapurien läheisyys (ja heidän ihan liian hieno pihansa) pakottavat joihinkin toimiin kesällä. Jotta pihatyöt pysyvät jotenkin hanskassa, laadin meille tänne blogiin listan toimenpiteistä, joilla pihapiiri pysyy suhteellisen siistissä kunnossa.

1) Yritä saada nurmikko kasvamaan. Kylvä nurmikonsiemeniä ja muista kastella. Onneksi Suomen kesä hoitaa kastelupuolen, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Yritä pitää lapset erossa siltä kriittiseltä pläntiltä, jossa nurmikko ei ole kasvanut kunnolla kertaakaan kuuteen vuoteen.

2) Osta kesäkukat ja multaa. Osta ne samat kukat kuin muinakin kesinä, koska ne on kokemuksen mukaan helppo elvyttää henkiin, kun kasteleminen on unohtunut.

Nämä ostoslistalle.

3) Kitke rikkaruohoja silloin, kun ne eivät ole vallanneet jo puolta pihasta. Opettele tänä kesänä tunnistamaan, mitkä ovat rikkaruohoja, niin et revi maasta auringonkukan alkuja, kuten olet tehnyt neljänä kesänä. Viime kesänä naapuri ehti pelastaa poloisen auringonkukan.

4) Tapa etanoita. Jos et taaskaan uskalla koskea niihin, maksa lapsille etanoiden keräämisestä. Lapset uskaltavat koskea mihin tahansa limaisiin ötököihin ja tulevat ylpeinä esittelemään löytönsä.

5) Tee grillauspaikka valmiiksi. Käytä sitä myös. Älä myy tai lainaa grilliä, koska silloin grillaaminen on huomattavasti vaikeampaa.

Grillauspaikka tulee tähän. Jälkeen-kuvat nähtävissä myöhemmin. Toivottavasti.

6) Kanna ylös rinteeseen kaikki kepit ja puunkarahkat, jotka lapset ovat raahanneet alas pihalle. Toista. Useita kertoja. Tai parempi: polta ne siinä uudessa grillissä.

7) Siivoa terassi. Toista lähes päivittäin. Voisit myös hankkia sen uuden kalusteryhmän, josta olet puhunut ainakin kolme vuotta.

8) Remontoi alapiha. Koska talo ei mennyt kaupaksi, se jää nyt omaksi hommaksi eikä uuden omistajan. Selvitä, mitä maksaa koko alapihan asfaltoiminen.

9) Leikkaa orapihlaja-aita, tuo paholaisen keksintö. Kiroa aita alimpaan helvettiin ja vanno, että ensi vuonna leikkaat sen maan tasalle.

Haluatko jakaa omat pihanhoitovinkkisi? Kerro ne kommenttiboksissa. Mukavia puutarhapuuhailuja!

- Karoliina

Kielot onneksi kasvavat ihan itsekseen.