Tunnollinen työntekijä aloittaa loman

Perjantaina päästiin täälläkin vaihtamaan vapaalle, sillä hiihtoloma koitti Etelä-Savossakin.  Liukenin työpaikalta ennätysvauhdilla, en tosin alkavan loman vaan pojan koriskerhon takia. Alkuilta menikin säntäillessä sinne tänne, ja kauppareissun ja pizzan syömisen jälkeen vajosin hetkeksi sohvakoomaan. Perheemme kuopus on kuitenkin (yli-)innokas puuhastelija ja muistutti, että olimme luvanneet tehdä loman alkajaisiksi pienen järjestelyoperaation (joka osoittautuikin ei niin pieneksi). Vanhempien makuuhuoneen lokerohyllykkö siirrettäisiin tytön huoneeseen ja tytön pienempi lokerohyllykkö vanhemmille. 

Tyttö tyhjensi innolla hyllynsä sisällön keskelle huoneen lattiaa, joten vaihto oli siis suoritettava samana iltana. Samalla päätettiin muuttaa tytön huoneen järjestystä. Poikakin tahtoi tietenkin päästä osalliseksi tästä kaaoksesta ja hänen huoneestaan piti vaihtaa sängyn ja työpöydän paikkoja. Puoli kymmenen maissa olimme viimein valmiita. Kun tyttö vielä hifisteli pikkutavaroidensa paikkoja uudessa hyllyssä, poika veteli jo sikeitä. 

Lauantaiaamuna oli mukava herätä ilman herätyskelloa ja huomata, miten kirkkaat auringonsäteet loistivat keittiön ikkunasta makuuhuoneeseen asti. Lauantaina kaikilla meillä oli vapaapäivä eikä mitään pakollista menoa. Kiertelimme kirppiksillä ja käväisimme torilla vilkaisemassa ralliautoja ja Kirkkopuistossa jääveistoksia. Järjestelimme paikkoja kotona edellisillan operaation jäljiltä, pelailimme, kävimme iltakävelyllä ja saunoimme. Lauantaina tuntui oikeasti siltä, että olin päässyt lomamoodiin: ei töitä näköpiirissä yli viikkoon ja koko perheen vapaapäivä. Mikäpä siis sen parempi ajankohta sairastua flunssaan. Tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla, niinhän sitä sanotaan. Nyt näyttää siltä, että tauti on jo onneksi jäämässä taakse.

Toilettilaukku, uusiotuote Uutta elämää -kaupasta, 6 euroa.

 

Sunnuntaina ohjelmassa oli perhekorista, mummon herkkuruokia ja siskoni Lontoon-kuulumisia ja -tuliaisia.

 

Maailman ihanin teepurkki!


Maanantaina istuin kolme tuntia kampaajan tuolissa ja sen jälkeen vierähti jonkin aikaa vielä kotisohvalla. Illalla lähdin kuitenkin tytön kanssa kiertämään "saukkoreitin" eli Urpolan luontopolun. Kun tuliais-Tobleronet oli jo melkein syöty, iltaruoaksi olikin hyvä syödä kanaa ja salaattia.

 

 


Tänäänhän on virallisesti vasta toinen lomapäivä, eli positiivisesti ajateltuna loma on vasta alussa. Tähän lomaan ei kuulu yhtään remontointia eikä muutakaan projektia (siis tuota perjantai-iltaa lukuun ottamatta). Joitakin ideoita on kyllä jo heitelty ilmaan...

Mukavaa viikkoa itse kullekin ja hyvää syntymäpäivää aviomiehelleni!