Lähellä unelmakotia

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta unelmakoti?

Minä näen mielessäni ison, vanhan hirsitalon, jonka suuressa pihapiirissä on omenapuita, marjapensaita ja pihasauna. Talo sijaitsee hieman syrjässä kaupungista, ja sitä ympäröi metsä. Talossa on suuri tupa ja alkuperäiset puulattiat.

Tämä voisi olla aika lähellä unelmakotia. (Kuva lainattu luvallisesti: commons.wikimedia.org)

Vaikka viihdymme hyvin kodissamme, mielessä on kuitenkin toive sen ihan oikean unelmakodin löytämisestä. Tällä viikolla kuvittelimme sen olevan jopa mahdollista, kun löysimme todella lupaavan talon. Tiesimme jo etukäteen, että talossa oli yksi makuuhuone liian vähän, mutta menimme silti katsomaan taloa. Ehkä yhdelle huoneelle olisi mahdollista lohkaista tilaa toisesta huoneesta. Myynti-ilmoituksesta selvisi, että talo oli täydellisesti remontoitu ja pihasta löytyivät omenapuut, marjapensaat ja pihasauna. Odotukset olivat korkealla ja olo vähän jännittynyt. Pelkäsin, että ihastuisin taloon täysin ja että joku muu nappaisi sen.

Talo vastasi hyvin sitä, mitä myynti-ilmoituksessa kuvattiin. Remontti oli tehty hienosti talon henkeä kunnioittaen. En löytänyt talosta mitään moitittavaa, sitä puuttuvaa makuuhuonetta lukuun ottamatta. Mutta silti, nyt ei klikannut. Ei tullut sitä "tämä on meidän koti" -tunnetta, kun astuimme taloon. Ei tullut myöhemminkään. Kirjoitinkin siitä tunteesta blogiin viime kesänä postauksessa (Koti)rakkautta ensisilmäyksellä. Se tunne on tullut molempien ostamiemme kotien kanssa. Sekä mieheni että minä totesimme, että "se jokin" jäi nyt puuttumaan. Uskon, että näissäkin asioissa pitää luottaa vaistoonsa.

Unelmakoti oli siis jo aika lähellä mutta jää edelleen unelmaksi. Ehkä se aikanaan osuu vielä kohdallemme.

- Karoliina

P.S. Syksyllä sisustaminen ja remontointi alkavat taas kiinnostaa vähän enemmän. Nyt näyttää siltä, että meidän alakerta valmistuu ihan oikeasti kokonaan. Itse aloitin ihan varovasti vain siirtämällä taulujen paikkaa ja ottamalla kynttilät esille. :)